Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Queue-it-stifter dropper bestyrelseskarriere: Bliver chef i Mærsk / PayPal-stifter advarer mod storaktionær Warren Buffet: ”Sociopatisk bedstefar” / SKI lancerer dynamisk indkøbssystem

Queue-it-stifter dropper bestyrelseskarriere: Bliver chef i Mærsk. PayPal-stifter advarer mod storaktionær Warren Buffet: ”Sociopatisk bedstefar”. SKI lancerer dynamisk indkøbssystem. Elon Musk foreslår markante ændringer til Twitter. Ericsson ramt af korruptionsskandaler.

Godmorgen til hvad der for de fleste er en kort arbejdsuge dagen efter palme søndag.

Det er Jakob Schjoldager, der sidder bag tasterne denne mandag morgen, og giver dig overblikket over påskens korte it-nyheder i dagens morgen-briefing.

Queue-it-stifter dropper bestyrelseskarriere: Bliver chef i Mærsk

Camilla Ley Valentin valgte sidste år at træde ud af den daglige ledelse af Queue-it, som hun selv var med til at stifte.

Nu er it-iværksætteren klar til et nyt projekt hos den danske shipping-gigant Mærsk. Her bliver Camilla Ley Valintin sat i spidsen for projektet Explore X Mærsk Growth.

Dermed vender Camilla Ley Valentin tilbage til at have et mere fast arbejdsliv, som hun ellers forlod da hun stoppede hos Queue-it.

”Pausen fra et hverdagsjob var en chance for at prøve en anden livsstil, som mange iværksættere drømmer ofte efter et exit. At arbejde som en uafhængig bestyrelsesmedlem og invester. For at være ærlig; så troede jeg, at jeg var landet det rigtige sted,” skriver Valentin om overvejelserne for at tage det nye job,” skriver Camilla Ley Valintin

”Det viste sig at være for tidligt for mig. Selvom fleksibiliteten er super dejlig, så bliver det også meget ensomt, hvilket har overrasket mig da jeg er en smule introvert. Jeg kom frem til, at jeg får en stor del af min energi fra at være en del af et større team, og jeg savner at lede et team.”

PayPal-stifter advarer mod storaktionær Warren Buffet: ”Sociopatisk bedstefar”

It-rigmanden og medstifter af PayPal Peter Thiel langer i kraftige vendinger ud efter den kendte storaktionær Warren Buffet.

På en Bitcoin-konference i USA kalder Peter Thiel Warren Buffet for en ”socipatisk bedstefar fra Omaha” med henvisning til Buffets tilnavn som almindeligvis er ”oraklet fra Omaha.”

Øgenavnet gav Peter Thiel samtidig med, at han kaldte Warren Buffet for en af de største fjender af kryprobetaling.

Det skriver CNBC.

Warren Buffet er kendt for flere markante investeringer i en række it-selskaber som Apple og seneste HP.

SKI lancerer dynamisk indkøbssystem

Når SKI lancerer for sin 02.22 it-drift genudbydes til efteråret, bliver det som et dynamisk indkøbssystem.

Det oplyser statens indkøbscentral i en pressemeddelelse.

Ændringen betyder blandt andet, at SKI får bedre mulighed for at imødekomme kundernes forskellige behov og give leverandører mulighed for at koble sig på systemet og byde ind med nye muligheder i hele aftalens løbetid.

”It-drift dækker over meget forskelligartede og komplekse løsninger, og behovet hos de offentlige kunder er meget individuelt. Når markedet samtidig er i hastig udvikling, giver det god mening at udvikle et dynamisk indkøbssystem, som hverken låser sortiment eller leverandørfelt i en længere periode,” siger Zannie Finderup, udbudschef for it-aftaler i SKI i meddelelsen.

Elon Musk foreslår markante ændringer til Twitter

Twitters største aktionær, Elon Musk, foreslår markante ændringer af mediet, der blandt andet skal tilbyde en betalingsmodel og samtidig forbyde reklamer på platformen.

For få dagen siden annoncerede it-rigmanden Elon Musk, at han købte knap 10 procent af det sociale medie Twitter.

Det skriver Reuters.

Elon Musk er selv storforbruger af det sociale medie, hvor han ofte skriver opsigtsvækkende opslag. Han har blandt andet flere gange opfordret sine Twitter-følgere om at investere i kryptovalutaen Dogecoin.

Interessen for denne kryptovaluta fortsætter også i det nye forslag. Musk ser nemlig gerne, at man skal kunne betale med netop Dogecoin for en eventuelt betaling for brug af mediet.

Ericsson ramt af korruptionsskandaler

Den svenske teleoperatør Ericsson er blevet ramt af flere bestikkelses- og korruptionssager.

Sagerne udspringer tilbage fra 2019, hvor selskabet betalte en milliard dollar til de amerikanske myndigheder for en række korruptions- og svindelsager i Djibouti, Kina, Vietnam, Indonesien og Kuwait.

Det skriver den franske avis Le Monde ifølge det danske medie Finans.

Korruptionssagerne betyder, at Ericsson bliver smidt ud af World Economic Forums anti-korruptionsinitiativ, som består af en række større internationale virksomheder herunder danske Danfoss.