Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Aktionærer lægger sag an mod Elon Musk for kursmanipulation

Elon Musks opkøb af Twitter-aktier får nu en række tidligere investorer til at lægge sag an mod it-rigmanden for kursmanipulation.

Tidligere aktionærer i Twitter har sagsøgt Elon Musk efter han har købt knap 10 procent af aktierne i selskabet.

Opkøbet fik aktiekursen til at stige kraftigt, men de tidligere aktinærer mener, at de er gået glip af en kæmpe kursstigning fordi Elon Musk, var for længe om at offentliggøre sit køb.

Det skriver Reuters.

I anklagen lyder det, at Elon Musk er kommet med falske og vildledende udtalelser om opkøbet af den store mængde aktier.

Elon Musks opkøb i Twitter fik aktiekursen til at stige med hele 27 procent, og det er altså en del af den stigning de tidligere aktienærer mener, at de er gået glip af på grund af Elon Musk.

Udover at være en af verdens rigste mænd er Elon Musk også storforbruger af det sociale medie Twitter. Han har også allerede brugt de første dage som selskabets største aktinær på offentligt at foreslå en række markante ændringer til platformen.

Allerede i løbet af den første weekend som medejer foreslog han blandt andet at omdanne Twitters hovedkvarter i San Francisco til et herberg for hjemløse. Kontorerne blev jo alligevel ikke brugt af de ansatte, som foretrak at arbejde hjemmefra, konstaterede han.

Senere samme weekend foreslog han at fjerne w’et i selskabets navn og søndag gik det op for ham, at folk, som Taylor Swift og Justin Bieber sjældent bruger deres Twitter-konti, hvilket fik ham til at spørge sine følgere, om Twitter mon er ved at dø?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?