Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Aktionærer lægger sag an mod Elon Musk for kursmanipulation

Elon Musks opkøb af Twitter-aktier får nu en række tidligere investorer til at lægge sag an mod it-rigmanden for kursmanipulation.

Tidligere aktionærer i Twitter har sagsøgt Elon Musk efter han har købt knap 10 procent af aktierne i selskabet.

Opkøbet fik aktiekursen til at stige kraftigt, men de tidligere aktinærer mener, at de er gået glip af en kæmpe kursstigning fordi Elon Musk, var for længe om at offentliggøre sit køb.

Det skriver Reuters.

I anklagen lyder det, at Elon Musk er kommet med falske og vildledende udtalelser om opkøbet af den store mængde aktier.

Elon Musks opkøb i Twitter fik aktiekursen til at stige med hele 27 procent, og det er altså en del af den stigning de tidligere aktienærer mener, at de er gået glip af på grund af Elon Musk.

Udover at være en af verdens rigste mænd er Elon Musk også storforbruger af det sociale medie Twitter. Han har også allerede brugt de første dage som selskabets største aktinær på offentligt at foreslå en række markante ændringer til platformen.

Allerede i løbet af den første weekend som medejer foreslog han blandt andet at omdanne Twitters hovedkvarter i San Francisco til et herberg for hjemløse. Kontorerne blev jo alligevel ikke brugt af de ansatte, som foretrak at arbejde hjemmefra, konstaterede han.

Senere samme weekend foreslog han at fjerne w’et i selskabets navn og søndag gik det op for ham, at folk, som Taylor Swift og Justin Bieber sjældent bruger deres Twitter-konti, hvilket fik ham til at spørge sine følgere, om Twitter mon er ved at dø?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere