Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Aktionærer lægger sag an mod Elon Musk for kursmanipulation

Elon Musks opkøb af Twitter-aktier får nu en række tidligere investorer til at lægge sag an mod it-rigmanden for kursmanipulation.

Tidligere aktionærer i Twitter har sagsøgt Elon Musk efter han har købt knap 10 procent af aktierne i selskabet.

Opkøbet fik aktiekursen til at stige kraftigt, men de tidligere aktinærer mener, at de er gået glip af en kæmpe kursstigning fordi Elon Musk, var for længe om at offentliggøre sit køb.

Det skriver Reuters.

I anklagen lyder det, at Elon Musk er kommet med falske og vildledende udtalelser om opkøbet af den store mængde aktier.

Elon Musks opkøb i Twitter fik aktiekursen til at stige med hele 27 procent, og det er altså en del af den stigning de tidligere aktienærer mener, at de er gået glip af på grund af Elon Musk.

Udover at være en af verdens rigste mænd er Elon Musk også storforbruger af det sociale medie Twitter. Han har også allerede brugt de første dage som selskabets største aktinær på offentligt at foreslå en række markante ændringer til platformen.

Allerede i løbet af den første weekend som medejer foreslog han blandt andet at omdanne Twitters hovedkvarter i San Francisco til et herberg for hjemløse. Kontorerne blev jo alligevel ikke brugt af de ansatte, som foretrak at arbejde hjemmefra, konstaterede han.

Senere samme weekend foreslog han at fjerne w’et i selskabets navn og søndag gik det op for ham, at folk, som Taylor Swift og Justin Bieber sjældent bruger deres Twitter-konti, hvilket fik ham til at spørge sine følgere, om Twitter mon er ved at dø?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere