Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Her er en af de største udfordringer i it-forsvaret af Norlys: Bestemt system-type er 'en gammel gang våd spaghetti' i mange virksomheder

Interview: Norlys' it-sikkerhedsorganisation er i de seneste halvandet år blevet ført an af en af Danmarks tungeste it-sikkerhedsdirektører, Ken Bonefeld. Han leder 17 ansatte og jonglerer med masser af millioner kroner i den konstante patruljeopgave med at beskytte Norlys' kritiske it-infrastruktur. Særlig et område volder dog mere bekymring end andet. "Vi opererer med, at vi på et eller andet tidspunkt bliver kompromitteret," siger han til Computerworld.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Her er en af de største risici i Norlys it-sikkerhedsforsvar
  • Hvorfor det ifølge Ken Bonefeld er et kæmpe risikoelement på tværs af Danmark
  • Hvad der ifølge ham bør fokuseres på
1.222
6:15 min
En af landets helt tunge it-sikkerhedsprofiler er bekymret.

Ken Bonefeld har som CISO og vice president hos Norlys i halvandet år stået i spidsen for cyber- og informationssikkerheden hos et af landets største energi- og teleselskaber.

Det er sket med fuld ammunition i form af en it-sikkerhedsorganisation på 17 ansatte og med et årligt it-sikkerhedsbudget på et større tocifret millionbeløb.

Men selvom pigtrådshegnet er sat godt op rundt omkring Norlys' kritiske infrastruktur, er der en udfordring, der kan få den gavede it-sikkerhedsmand til at få helt ondt i maven.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter