Artikel top billede

Twitter forhandler med Elon Musk om fuld overtagelse: Købs-aftale kan være på trapperne

Twitter er i gang med at forhandle med Elon Musk om et fuldt opkøb af hele Twitter. En aftale kan være på plads i løbet af de kommende dage.

Twitter har indledt konkrete forhandlinger med Elon Musk, som står klar med et betydeligt milliard-beløb, som han ønsker at købe hele Twitter for.

Forhandlingerne har pågået i de seneste dage og er kommet i gang, efter Twitters bestyrelse i første omgang modsatte sig ideen om, at Elon Musk skulle købe hele butikken.

Men nu er der kommet andre boller på suppen.

Ifølge Wall Street Journal er parterne allerede nu så langt i drøftelserne, at en endelig købsaftale vil kunne være på plads inden for de kommende dage.

Avisens kilder oplyser, at Elon Musk og Twitter har holdt møde søndag, og at de skrider fremad, men at der fortsat er forskellige emner, der skal klarlægges.

Elon Musk holdt fredag oplæg for en række store Twitter-aktionærer for at uddybe ideerne bag hans opkøbs-tilbud.

Der er i sagens natur dog endnu ikke nogen garanti for, at parterne vil kunne nå frem til en konkret aftale.

Twitter har ellers forsøgt at blokere for, at verdens rigeste mand skulle overtage selskabet.

Det er blandt andet sket med en såkaldt ‘gift-pille,’ som har til hensigt at blokere for, at Elon Musk kunne overtage en bestemmende del af aktierne.

Twitter præsenterer iøvrigt regnskab for første kvartal torsdag.

Elon Musk har i de seneste dage flere gange peget på, at Twitters bestyrelse ‘umuligt’ af egen drift vil kunne få Twitter-aktien op på samme niveau, som den, som han tilbyder [54,2 dollar per aktie, red].

Han har blandt andet fortalt, at han som ny ejer vil reducere Twitters afhængighed af annoncer samt indføre mulighed for længere tweets.

Går forhandlingerne med Twitters bestyrelse ikke, som han håber, vil han ikke udelukke at sende et fjendtligt købstilbud i markedet - altså rettet mod alle Twitters mange aktionærer.

Det kræver dog, at han finder en måde at omgå selskabets ‘poison pill' - selv hvis et flertal af aktionærerne vælger at sælge til ham.