Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple slår alle forventninger i nyt regnskab – men aktionærer mistede alligevel troen på selskabet

Apple-aktienens kurs tog sig et dyk til trods for, ar Apple kunne fremvise noget af et jubel-regnskab.

Selv om Apple overgik alle forventninger i sit seneste kvartalsregnskab, blev der alligevel skabt noget tvivl om selskabets fremtidsudsigter, hvilket udløste en markant priskorrektion.

Ifølge regnskabet blev der leveret over det forventede på nøgleområder som omsætning, udbytte per aktie, dækningsbidrag og indtjening.

Samtidig melder bestyrelsen, at man vil spendere et historisk stort beløb på 90 milliarder dollar på aktie-tilbagekøb – det største nogen virksomhed har brugt på tilbagekøb nogensinde, skriver CNBC.

Alle de gode takter afholdte dog ikke investorerne fra at undsige sig aktien, hvilket udløste et kursdyk på næsten fire procent.

Bag den mistede tillid er CFO Luca Maestris melding om, at Apple forudser en lang række vanskelige forsyningsvanskeligheder, der kunne true mellem fire og otte milliarder på bundlinjen.

Administrerende direktør Tim Cook understregede her, at selskabet ikke er ’immun overfor forsynings-flaskehalse’.

Ikke bare en iPhone-virksomhed

I Apples jubel-regnskab er der desuden endegyldigt tegn på, at Apple er ved at nå en målsætning om at være mere end primært en smartphone-forretning.

Selvom iPhonen alene tegner sig for 52,0 procent af Apples samlede omsætning på 97,3 milliarder dollar, er den årlige vækst på smartphone-handlen dalende til 5,5 procent.

Alt imens er der godt tryk på Apples øvrige handelsområder, såsom services, der vokser med 17,3 procent, Mac-salget der vokser med 14,7 procent samt øvrige produkter-kategorien som omfatter blandt andet Airpods og Watch, der vokser med 12,4 procent.

Eneste svaghedstegn at spore er i iPad-salget, hvor omsætningen er dykket med knap to procent i et forretningsområde, som udgør knap otte procent af Apples omsætning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere