Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Public cloud overhaler traditionel it om få år: Så mange penge vil virksomheder bruge på cloud i 2025

Nye estimater fra Gartner forudser, at public cloud vil fylde mere i virksomhedernes it-udgifter end traditionel it i 2025.

Enorme summer bliver hvert år brugt på at fylde stadigt mere benzin og jern ind i digitale motorrum.

Nu viser tal fra Gartner, at virksomhedernes it-udgifter til public cloud-baseret it for første gang i historien vil overhale traditionel it, når vi skriver 2025.

Her vil virksomheder ifølge Gartners forudsigelse spendere over 6,5 billioner kroner på public cloud-baseret software og infrastruktur, som egentlig kunne være leveret traditionelt.

I 2025 vil 51 procent af it-udgifterne i fire it-kategorier ifølge Gartners estimater være skiftet til løsninger i public cloud. I 2022 vil public cloud-andelen være 41 procent, skriver Gartner i en meddelelse.

Billioner af dollar i spil til at over gå til cloud

Alene i år vil der it-udgifter for 1,3 billioner dollar ifølge Gartner være i spil til at kunne overgå til public cloud-verdenen, stigende til 1,8 billioner dollar i 2025.

Accelerationen i public cloud bør iagttages nøje af it-virksomheder i markedet, lyder det fra Gartner.

"Skiftet til cloud er kun accelereret i løbet af de sidste to år på grund af COVID-19, da organisationer reagerede på en ny forretnings- og social dynamik. Teknologi- og tjenesteudbydere, der ikke kan tilpasse sig tempoet i cloudskiftet, står over for stigende risiko for at blive forældede eller i bedste fald blive henvist til lavvækstmarkeder," udtaler Michael Warrilow, forskningsdirektør hos Gartner.

For at udnytte det enorme økonomiske potentiale anbefaler Gartner, at teknologi- og tjenesteudbydere målretter sig mod segmenter, hvor skiftet sker mest aggressivt.

Gartners opgørelse ser udelukkende på, hvad Gartner omtale som enterprise it-udgifter inden for såkaldte adresserbare markedssegmenter.

Det omfatter kun de it-kategorier, der kan overgå til cloud, inden for kategorierne applikationssoftware og infrastruktursoftware, forretningsprocestjenester og systeminfrastrukturmarkeder.