Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Ny EU-sundhedsplatform til 18 millarder kroner skal dele borgeres sundhedsdata på tværs at Europa

I EU skal borgerne fra 2025 til at dele sundhedsoplysninger på tværs af landegrænser i et nyt fælles sundhedssystem. Prisen bliver små 18 milliarder kroner - og det er bare starten på de planlagte digitale sundhedsinvesteringer fra EU's side.

EU's European Health Data Space er en ny platform, som fra 2025 skal give borgere adgang til deres e-recepter og sundhedsjournaler online, så EU-borgere kan rejse rundt i EU og stadig få adgang til deres helbredsoplysninger.

Det meddeler Europa-Kommissionen tirsdag ifølge Bloomberg.

Systemet vil blive forbundet med alle 27 EU-medlemslande, og forskere og medicinalvirksomheder vil også få adgang til anonymiserede data for at forbedre udviklingen af ​​medicin.

Det vil blandt andet involvere at lave personlig kræftbehandling eller bruge kunstig intelligens.

Også regulatorer og politiske beslutningstagere vil kunne få adgang til at forbedre sundhedspolitiske beslutninger.

"Med det europæiske sundhedsdatarum kan vi udnytte kraften i sundhedsdata og få stærkere sundhedsforskning, mens borgerne er i kontrol over deres data til enhver tid," udtaler EU-sundhedskommissær Stella Kyriakides i forbindelse med sagen.

"Det vil være en game changer for, hvordan vi leverer sundhedsydelser og sundhedsløsninger, der altid er til gavn for borgere og patienter," lyder det videre.

Omkostningerne ved at skabe det europæiske sundhedsdatarum vil ifølge en EU-konsekvensvurdering være mellem 700 millioner euro og 2,5 milliarder euro - over 18,5 milliarder danske kroner.

Kommissionen anslår desuden, at EU-landene vil bruge yderligere 12 milliarder euro - næsten 90 milliarder kroner - på at digitalisere deres sundhedssystemer bredere.

De store investeringer skal skabe flere fordele ved en koordineret fælles tilgang til sundhed i Europa, som der er kommet særligt fokus på i forbindelse med pandemien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere