Artikel top billede

Streaming: Bunkevis af kæmpeøgler i ny naturserie fra BBC

Vildt ambitiøs serie vil over fem afsnit vise hverdagen, som den kan have set ud, da dinosaurerne herskede.

I mange nye film føles en overflod af computergenereret grafik som afledningsmanøvre for en tynd historie.

Men man kommer heller ikke uden om, at uden CGI ville mange elskede filmkoncepter næppe have set dagens lys – herunder Jurassic Park og dens efterfølgere.

Nu skruer en ny serie det grafiske indhold helt op på 11, for ellers havde det helt enkelt ikke været muligt at producere Prehistoric Planet, der har premiere på Apple TV+ 23. maj.

Over fem episoder forestiller serien sig, hvordan der har set ud på jorden for ca. 65 millioner år siden, og Prehistoric Planet er endda bygget op som en klassisk naturserie – komplet med David Attenborough på lydsiden.

Men i stedet for flotte billeder af løver, pingviner og isbjørne, følger man triceratops, tyrannosaurus, brachiosaurus, pterosaur og mange flere, når de migrerer, slås, jager og opfostrer deres unger.

Serien er produceret af BBC Studios, der har sat alle sejl til. Instruktøren, Jon Favreau, har tidligere stået bag alt fra The Wolf of Wall Street til adskillige Marvelfilm og Star Wars-serien The Mandalorian, mens verdens formentlig mest kendte filmkomponist Hans Zimmer har skrevet underlægningsmusikken.

Prehistoric Planet har angiveligt været under planlægning og produktion i op mod ti år og bygger på senest opdaterede viden – eller kvalificerede gisninger – om tiden, da kæmpeøglerne herskede.

Og skal man tro traileren, har resultatet været værd at vente på. Kan streames på Apple TV+ fra 23. maj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?