EU godkender IBM's køb af Mærsk Data

IBM's køb af Mærsk Data og DM Data vil ikke ødelægge den sunde konkurrence på markedet for it-service, konkluderer EU-Kommissionen, som giver grønt lys til handlen til mellem 3,5 og fire milliarder kroner. Dermed er vejen banet for den største it-fusion i Danmark nogensinde.

EU-Kommissionen har givet grønt lys til IBM's køb af Mærsk Data og driftsselskabet DMdata i parternes opsigtsvækkende handel til mellem 3,5 og fire milliarder kroner.

Ifølge en meddelelse har EU-Kommissionens granskning af handelen og dens indflydelse på markedet ikke ført til nogen forbehold.

Kommissionen vurderer således, at markedet for it-services også efter IBM's overtagelse af de to selskaber vil være præget af sund konkurrence, og at slut-brugerne fortsat vil have adgang til mange forskellige leverandører.

Gigant på det danske marked
IBM og Mærsk Data annoncerede overtagelsen i midten af august.

Med købet får IBM en samlet omsætning på it-service på omkring seks milliarder kroner herhjemme og bliver en gigant på det danske marked med en markedsandel på omkring 30 procent.

Såvel Mærsk Data som IBM og DM Data er blandt de fem største it-service-leverandører herhjemme med IBM som markedsførende.

Derfor fører købet til en voldsom konsolidering af markedet.

A.P Møller-Mærsk valgte at sælge datterselskabet Mærsk Data, fordi datterselskabet har brug for betydelige nyinvesteringer og opkøb, hvis det fremover skal være i stand til at betjene det danske rederi.

DM Data - som indtil købet var ejet af Mærsk Data (45 procent), Danske Bank (45 procent) og WM-data (10 procent) - blev etableret for syv år siden ved at sammenlægge it-driften hos Mærsk Data og Danske Bank.

Datterselskabet Mærsk Data Defence er ikke en del af aftalen og bliver derfor i A.P. Møller-Mærsk.

Med købet vil IBM overtage it-serviceopgaver for A.P Møller-Mærsk og Danske Bank.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.