EU godkender IBM's køb af Mærsk Data

IBM's køb af Mærsk Data og DM Data vil ikke ødelægge den sunde konkurrence på markedet for it-service, konkluderer EU-Kommissionen, som giver grønt lys til handlen til mellem 3,5 og fire milliarder kroner. Dermed er vejen banet for den største it-fusion i Danmark nogensinde.

EU-Kommissionen har givet grønt lys til IBM's køb af Mærsk Data og driftsselskabet DMdata i parternes opsigtsvækkende handel til mellem 3,5 og fire milliarder kroner.

Ifølge en meddelelse har EU-Kommissionens granskning af handelen og dens indflydelse på markedet ikke ført til nogen forbehold.

Kommissionen vurderer således, at markedet for it-services også efter IBM's overtagelse af de to selskaber vil være præget af sund konkurrence, og at slut-brugerne fortsat vil have adgang til mange forskellige leverandører.

Gigant på det danske marked
IBM og Mærsk Data annoncerede overtagelsen i midten af august.

Med købet får IBM en samlet omsætning på it-service på omkring seks milliarder kroner herhjemme og bliver en gigant på det danske marked med en markedsandel på omkring 30 procent.

Såvel Mærsk Data som IBM og DM Data er blandt de fem største it-service-leverandører herhjemme med IBM som markedsførende.

Derfor fører købet til en voldsom konsolidering af markedet.

A.P Møller-Mærsk valgte at sælge datterselskabet Mærsk Data, fordi datterselskabet har brug for betydelige nyinvesteringer og opkøb, hvis det fremover skal være i stand til at betjene det danske rederi.

DM Data - som indtil købet var ejet af Mærsk Data (45 procent), Danske Bank (45 procent) og WM-data (10 procent) - blev etableret for syv år siden ved at sammenlægge it-driften hos Mærsk Data og Danske Bank.

Datterselskabet Mærsk Data Defence er ikke en del af aftalen og bliver derfor i A.P. Møller-Mærsk.

Med købet vil IBM overtage it-serviceopgaver for A.P Møller-Mærsk og Danske Bank.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.