Artikel top billede

(Foto: Jefferson Santos)

USA udlover dusør på mere end 100 millioner kroner for oplysninger, der kan fælde ransomware-gruppen Conti

Den amerikanske stat udlover en dusør i millionklassen for assistance til at få hackergruppen Conti ned med nakken.

USA’s udenrigsministerium udlover nu en dusør for information, der kan hjælpe med at fælde ransomware-gruppen Conti.

Der er tale om et beløb på 10 millioner dollar for informationer vedrørende lederne af Contis identitet og lokation. Dertil kommer yderligere fem millioner dollar for informationer, der fører til anholdelse af personer, der konspirerer eller deltager i Conti ransomware-angreb.

I alt kan dusøren altså løbe op i 15 millioner dollar – svarende til 106 millioner danske kroner.

Det skriver mediet Bleepingcomputer.

Ifølge en erklæring fra det amerikanske udenrigsministerium har Conti frem til januar i år stået bag ransomware-angreb mod 1.000 ofre, som har betalt løsesummer for over 150 millioner dollar – svarende til lige over en milliard danske kroner.

"Conti ransomware-gruppen har været ansvarlig for hundredvis af ransomware-hændelser i løbet af de sidste to år," udtaler en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, Ned Price i erklæringen.

Har givet næsten en milliard i dusører

De amerikanske myndigheder har tidligere udlovet lignede dusører for informationer mod hackergrupperne REvil (Sodinokibi) og Darkside.

Disse dusører betales af Department of State's Transnational Organised Crime Rewards Program (TOCRP), som siden 1986 har betalt over 135 millioner dollar – svarende til 955 millioner danske kroner.

Hackergruppen Conti har vakt opsigt den seneste tid, da de efter Ukraine-krigens udbrud erklærede støtte til Rusland. I Danmark har gruppen særligt vakt opmærksomhed ved hackerangrebet på det danske landinspektørselskab Lifa. Det blev aldrig oplyst, hvad Conti ønskede at få ud af angrebet.

Tips og informationer om Conti kan indleveres gennem FBI her.