Artikel top billede

(Foto: PR-Foto - SpaceX)

Nordjysk satellit-selskab klar med plan for satellitter på abonnementsordning

Fra 2030 skal virksomheder kunne købe satellitter på abonemmentsordning. Det vil den nordjyske virksomhed Gomspace sørge for. Se forretningsplanen her.

Det aalborgensiske satellit-selskab Gomspace går i en kæmpe satsning all in på at gøre satellitter til en helt almindeligt produkt, som kan erhverves på abonnementsordning.

Til mediet Finans siger Gomspaces administrerende direktør Niels Buus:

"Vores mål er at være med til at forandre rumfart som industri, så man kan få forsikring på de satellitter, man sender op i rummet. Det er et rigtigt højt mål at sætte, for indtil nu har branchen været præget af at lave prototyper."

Gomspace, der er børsnoteret i Sverige, sigter efter at sætte fart i rumfartsindustrien, der lige nu er i de absolut tidlige stadier for en gryende industri.

I dag er det umuligt at forsikre sine indkøbte satellitter, hvilket gør det risikabelt for investorer at putte penge i satellit-projekter.

Muligheden for forsikring af satellitter er blot første skridt på den forretningsplan, som Gomspace haer lagt ud for sig.

For sammen med en lavere risiko vil Gomspace i fremtiden kunne tilbyde færdig pakkeløsning, hvor penge til at dække udgifterne kan sikre et projekt. Indtægterne kan så de efterførlgende år, som satellitten er i drift, tjene sig hjem igen.

Der vil altså være tale om en abonemmentsbetaling.

Denne plan vil kræve store ressourcer, og Niels Buus asnlår, at selskabet vil være i stand til at tilbyde denne løsning fra år 2030.

Foruden kapital skal der til den tid også være 3-450 flere medarbejder ei den i dag 250 ansattes store virksomhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere