Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Global skat på tech-giganter bliver udskudt: Tidligst klar i 2024

Udsigten til en global skat på tech-giganter som Apple, Google og Amazon er blevet forsinket. Politikerne bag aftalen forventer at den tidligst kan træde i kraft i 2024.

Mere end 140 lande er enige om en global minimumsskat, der særligt skal ramme it-giganter.

Aftalen ser dog ud til at trække ud. En af frontfigurerne bag aftalen er den franske finansminister Bruno Le Maire, der vurderer, at aftalen mellem landende kommer til at blive forsinket.

"Det bliver muligvis i slutningen af 2023, det bliver måske i begyndelsen af 2024, pointen er, at vi er nødt til have et grundigt eftersyn af det globale skattesystem," siger ministeren ifølge Reuters.

På nuværende tidspunkt indeholder aftalen blandt andet en global selskabsskat på minimum 15 procent.

Det er dog usikkert præcis, hvordan den globale model kommer til at se ud. De skal de 140 lande i de kommende år blive enige om.

Særligt it-virksomhedernes skattebetalinger har været under heftig kritik i mange år. Mest bemærkelsesværdigt er det, at en række it-giganter som IBM, Fujitsu og DXC Technology ikke har betalt en krone i skat det seneste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere