Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk konsulenthus hæver omsætningen med 73 procent / André Rogaczewski bliver bestyrelsesformand ved universitet / DXC lander kæmpe milliardaftale i England

Dansk konsulenthus hæver omsætningen med 73 procent. André Rogaczewski bliver bestyrelsesformand ved universitet. DXC lander kæmpe milliardaftale i England. Vil bandlyse apps der accepterer kinesisk digital valuta. Tesla vil udvide tysk fabrik.

Velkommen til mandagens morgen-briefing, som denne dag er sammensat af Alexander Haslund.

Dansk konsulenthus hæver omsætningen med 73 procent

Det danske it-konsulenthus Impact kommer ud af 2021 med en vækst i omsætning på 73 procent til samlet 274 millioner kroner.

Antallet af ansatte er nu oppe på 400 ansatte hos Impact, der har fokus på e-handel, vækstrådgivning samt marketing og teknologi.

Det skriver Børsen.

"Pandemien har skubbet til behovet for digitalisering og til bevidstheden om, at digitalisering er blandt det vigtigste i en forretning," lyder det fra Kasper Holst, der er medstifter, storaktionær og direktør hos Impact.

48 procent af væksten har været organisk hos Impact. Den resterende del af væksten kom fra opkøb af konsulentbureauet Improove i 2021.

André Rogaczewski bliver bestyrelsesformand ved universitet

Fra 1. juli tiltræder Netcompanys topdirektør André Rogaczewski posten som bestyrelsesformand ved Aalborg Universitet.

André Rogaczewski har kæmpe ambitioner med universitet, der navnlig skal være verdensklasse på det digitale område.

"I min optik bliver det hovedsageligt dimittender med digitale kompetencer, der skal drive vores samfund fremad og skabe nye bud på en bæredygtig verden. Her skal Aalborg Universitet gå forrest," udtaler han i en meddelelse, der fortsætter:

"Min vision er at gøre Aalborg Universitet til et af verdens bedste universiteter, når det kommer til udvikling af digitale talenter. Det vil ikke kun sikre flere dygtige kandidater, men også styrke Danmarks position som førende videnssamfund."

Den kommende bestyrelsesformand afløser tidligere folketingspolitiker og minister Lene Espersen, der i dag er CEO hos Danske Arkitektvirksomheder.

André Rogaczewski har siddet i AAU’s bestyrelse siden 2019.

DXC lander kæmpe milliardaftale i England

Lloyd's of London har underskrevet en kontraktforlængelse på 465 millioner dollar, svarende til 3,3 milliarder kroner, med DXC Technology om videre modernisering af forsikringsselskabets it-systemer.

Det skriver DXC i en meddelelse.

Den oprindelige kontrakt blev underskrevet i januar, hvor DXC havde til opgave at omarkitekturere virksomhedens it-system og udvikle en cloud-native digital platform, der kører på AWS til at erstatte ældre mainframes, samtidig med at manuelle processer automatiseres.

Lloyd's består af mere end 50 forsikringsselskaber, over 200 registrerede Lloyd's-mæglere og et globalt netværk af over 4.000 lokale dækningsindehavere.

Vil bandlyse apps der accepterer kinesisk digital valuta

Apple og Google skal fjerne apps, der tillader betalinger med kinesisk digital valuta.

Det mener en række republikanske senatorer, der frygter, at det ellers kan tillade Beijing at spionerer, skriver Reuters.

Lovforslaget fastslår, at virksomheder, der ejer eller kontrollerer app-butikker, ikke må understøtte eller give adgang til nogen app i app-butikker i USA, der understøtter eller muliggør transaktioner i e-CNY.

Ifølge en senator kan digital yuan give den kinesiske regering "real-time synlighed i alle transaktioner på netværket, hvilket udgør privatlivs- og sikkerhedsproblemer for amerikanske personer, der tilslutter sig netværket."

Tiltaget kommer efter, at WeChat med over 1,2 milliarder brugere annoncerede, at den ville begynde at støtte valutaen tidligere i år. Alipay, den enormt populære betalingsapp ejet af Jack Ma's Ant Group, accepterer også den digitale valuta.

Begge apps er tilgængelige i Apple og Googles app-stores.

Tesla vil udvide tysk fabrik

Tesla har ansøgt om at bygge på yderligere 100 hektar øst for sin fabrik i Tyskland, hvilket vil udvide Teslas tyske område med en tredjedel.

Det skriver Reuters.

Tesla, som allerede har 300 hektar til bilfabrik og batterifabrik under opførelse, planlægger at bygge en fragtstation, logistikarealer og parkeringspladser på den ekstra plads.

Teslas ansøgning skal behandles 2. juni.