Artikel top billede

Kan din chef være et stykke kode? Hos Wolt bliver opgaverne fordelt via en algoritme

Interview: Hos takeaway-appen Wolt bliver en stor del kurerens arbejdsopgaver ofte fordelt via et stykke kode udviklet i Finland. Algoritmen har enorm stor betydning for den enkelt ansatte, lyder det fra Wolts danske driftschef, Olivier Hollesen, der mener, at en algoritme kan træffe bedre og mere fair beslutninger end et menneske.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i hvordan Wolts algoritmer fungerer
  • Bliv klogere på, hvilken betydning algoritmerne har for de ansatte og kunder
  • Få indsigt i hvilke kritiserer, der afgør, hvilke Wolt-bude der får tildelt en ordre
  • Få svaret på, hvorfor ikke mener, algoritmen er Wolt-budenes chef
1.228
6:15 min

Når du bruger takeaway-appen Wolt er det en algoritme, der afgør, hvad du kommer til at se i appen. Men når du sender din bestilling afsted, er det også algoritmen, der afgør, hvem der modtager din ordre.

For mange af selskabets kurerere er det ligefrem via algoritmen, at den primære kommunikation med selskabet foregår i løbet af arbejdsdagen.

I praksis vil det sige, at det er en algoritme, som sørger for, at ordren lander hos den nærmeste kurer, og det er også den, der fortæller kureren, hvor ordren skal hentes, samt hvor og hvornår den skal leveres.

Set udefra kunne det næsten virke som om, at vi nu ser begyndelsen af en ny verden, hvor det er algoritmer, som leder og fordeler arbejdet.