Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Flere millioner MySQL-servere er blevet eksponeret på nettet

Millioner af MySQL-serverer er blevet eksponeret på nettet, og kan derfor være let mål for it-kriminelle.

Mere end 3,6 millioner MySQL-servere er i farezonen efter, at de er blevet eksponeret online, hvor de kan være attraktive mål for it-kriminelle.

Det fremgår af en ny rapport fra sikkerhedsorganisationen Shadow Server.

De eksponerede server gør alle brug af default-porten (3306), og det bliver desuden oplyst, at 2,3 millioner af serverne er forbundet til nettet via IPv4, mens 1,3 millioner gør brug af IPv6.

Hovedparterne er de eksponerede servere befinder sig i USA, men også Kina, Holland, Singapore og Tyskland er højt placerede på ranglisten over lande med eksponerede servere.

Shadow Server anbefaler for det første, at man ikke anvender default access-porten 3306 samt at man muliggør binær logning, overvåger alle forespørgsler sendt til serverne og sørger for at der bliver anvendt kryptering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere