Artikel top billede

Nye jobtal fra den amerikanske tech-industri viser voldsom tilbagegang

Amerikanske arbejdsgivere i teknologisektoren har ikke siden december 2020 nedlagt så mange stillinger, som det var tilfældet i maj 2022.

Usikre økonomiske tider med stigende inflation, renter og aftagende efterspørgsel sætter sine spor i den amerikanske tech-industri.

Ikke siden december 2020 er der blevet nedlagt så mange job i USA's teknologisektor, som der blev i den seneste måned.

Her nedlagde amerikanske tech-arbejdsgivere næsten ni gange flere stilling end i årets første fire måneder.

I maj blev den helt store sparekniv ført, da der blev skåret 4.044 job væk. Fra januar til april blev der til sammenligning skåret 459.

Det skriver Reuters baseret på jobtal fra outplacementfirmaet Challenger, Grey & Christmas.

Højeste antal nedlagte job siden december 2020

De lidt over 4.000 nedlagte tech-job er det højeste månedlige antal siden december 2020, hvor teknologivirksomheder nedlagde 5.253 job.

En af forklaringerne lyder, at mange startups, der har oplevet voldsom vækst i de seneste år, nu begynder at se en afmatning i antallet af brugere. Kombineret med inflations- og rentebekymringer, har det fået flere virksomhederne til reducere deres omkostninger.

De økonomiske bølger skvulper dog også ind over større selskaber.

Virksomheder som Snap og Microsoft har droslet ned på forventningerne til fremtiden, andre som Meta har bremset ansættelserne, mens Netflix har annonceret fyringer.

Reuters skriver videre, at fintech-virksomheder annoncerede 268 procent flere jobnedskæringer i maj end i de første fire måneder af 2022.

Senere i dag rammer et af de vigtigste tal, som utallige analytikere verden over vil følge nøje med i, nemlig tallet for jobskabelse i USA den seneste måned.

It-stjernen David Heinemeier Hansson ser også bekymrende på udviklingen i verdens største økonomi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere