Artikel top billede

Der er lagt op til et utraditionelt Apple-event: Her er den nye enhed, vi forventer at blive blæst bagover af

Det tyder på at Apple vil løfte sløret for mere end bare en masse ny software ved årets WWDC-udviklermesse.

Apple har ikke for vane at bruge sin årlige WWDC-udviklermesse til at danne rammen om de store hardware-lanceringer.

Messen har udviklere for øje og er der, hvor Apple løfter sløret for de ting, som selskabet har i pipelinen af software-nyheder.

Det kan du blandt andet læse om her, hvor det kommende iOS 16 til iPhones granskes:

Men ovenpå en masse nyt til selskabets styresystemer til alt fra stationære maskiner til wearables, er der altså klare tegn på, at Apple vil løfte sløret for knitrende hård hardware ved årets event, som løber af stablen fra 6. juni 2022.

Det vi forventer at se

Ud over nyt til MacOS, iOS, iPadOS, WearOS og så videre, er det sandsynligt at stjernen ved showet bliver en helt ny fortolkning af Macbook Air-familien.

Den sejlivede maskine vil blive den tredje grundlæggende af Air-familien siden serien debuterede i 2008. Det nuværende format er kendetegnet ved dets skarpe ’retina’-skærm, der nu snart er fire år gammelt.

Ifølge den velorienterede Apple-kender Marc Gurman bestræber Apple sig for at være klar med den reviderede Macbook Air ved WWDC-konferencen, hvor den samtidig vil blive den første enhed med den overhalede M2 processor ombord.

Mægtig M2-Macbook

Den nye Macbook Air vil ifølge verserende rygter arve det nye, mere kantede udtryk som blandt andet kendes fra selskabets nye M1-baserede iMacs eller iPads. Det skriver 9to5mac.

Apple har allerede nu tilkendegivet, at der ikke vil bydes på nye M1-processorer, hvilket baner vejen for, at afløseren, M2, vil blive introduceret sammen med den nye Air – ligesom M1 blev det i 2020 ombord på Macbook Air.

M2 er ligesom M1 bygget op omkring otte regnekerner, hvoraf de fire er performance-orienterede. Her vil dog være ni eller 10 grafiske kerner i grafikdelen, mod syv og otte tidligere.

Den nye processor forventes at være fremstillet med TSMC’s nye 4nm fabrikationsproces, hvilket skulle give mulighed for højere frekvenser og lavere strømforbrug, skriver Macrumors.

Gentager Apple succesen fra M1-processoren, vil Apple igen rykke grænserne for hvor meget processor-ydelse, der kan leveres i en let og slank bærbar - eller endda en tablet.

Den nye M2’er vil dog næppe kunne matche de kraftigere M1-varianter såsom M1 Pro og M1 Max.

Nye porte, ny skærm

Macbook Air har længe været rygtet til at byde på den nye, kontrastrige mini-LED teknologi, men de nyeste meldinger peger på, at Apple vil ty til et mere klassisk LCD-panel i skærmen, som står til at vokse en anelse til 13,6 tommer.

Mens Apple har været rundhåndet med antal porte og udvidelsesmuligheder generelt i den seneste Macbook Pro, holdes der til gengæld lidt mere igen i den nye Air.

Der vil dog være den magnetiske Magsafe-port, som gør comeback i serien, mens der kan være mulighed for en ekstra USB-C port eller to.

En større Macbook Air med 15 tommer er også blevet rygtet længe, men den vil nok lade vente på sig til en gang i 2023, lyder det.

Mulig overraskelse

Mens Apple synes snart at være klar med en lovende afløser til Macbook Air familien, kan selskabet have en anden overraskelse med, der vil trække overskrifter.

Efter flere års vedholdende rygter, vil Apples satsning indenfor augmented og mixed reality tage form med et dedikeret styresystem til selskabet kommende AR-headset, Reality OS.

Hemmelighedskræmmeriet omkring fremtidige produkttyper er som vanligt stort, hvorfor der skal følges med 6. juni klokken 19.00 dansk tid, hvor Tim Cook og hans kumpaner vil byde ind til det virtuelle event.