Artikel top billede

EU til Whatsapp: Bevis at din privatlivspolitik ikke er i strid med EU-regler

Whatsapp skal inden juli bevise, at den nye privatlivspolitik ikke er i strid med EU-regler på området.

En række europæiske forbrugerorganisationer har beskyldt Whatsapp for at have en privatlivspolitikken, der ikke er til at forstå, og som muligvis ikke er på linje med EU-lovgivning.

Det har fået EU-Kommissionen til at sætte en deadline for Whatsapp: Den amerikanske kommunikationstjeneste har frem til juli i år til at vise, at den privatlivspolitik ikke er i strid med europæiske lov.

Det skriver Reuters.

Magter Whatsapp ikke denne opgave kan det betyde sanktioner fra nationale myndigheder i hele EU.
I januar henvendte EU-organisationen, Consumer Protection Cooperation Network (CPC) sig til Whatsapp for svar om appens nye privatlivspolitik.

Denne fik CPC i marts, men dokumentationen var så mangelfuldt, at det har udløst dette påbud.

"WhatsApp skal sikre, at brugere forstår, hvad de accepterer, og hvordan deres personlige data bruges til kommercielle formål, især til at tilbyde tjenester til kommercielle partnere," sagde kommissionens justitschef Didier Reynders i en erklæring.

Fra en talsmand i Whatsapp lyder det:

"Vores 2021-opdatering ændrede ikke vores forpligtelse til brugernes privatliv eller den måde, vi driver vores tjeneste på, herunder hvordan vi behandler, bruger eller deler data med nogen, inklusive Meta."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere