Artikel top billede

(Foto: Silver Ringvee)

EU klar med vitaminindsprøjtning på 150 millioner til Ukraines tech-industri

Over 200 ukrainske startups kan se frem til en kapitalindsprøjtning fra EU, hvor 150 millioner kroner afsættes til et nyt projekt.

EU er på vej med en stor pose penge til Ukraines tech-industri.

Kommissionen vil afsætte omkring 150 millioner kroner til projektet, der skal understøtte unge tech-selskaber i landet.

Midlerne skal bruges på mindst 200 startups fra den ukrainske tech-industri, siger kommissionsformand Ursula von der Leyen torsdag ifølge Ritzau.

"Mens det er vitalt for Ukraine at bekæmpe den russiske militære aggression, så har landet en rig startup scene og stort potentiale for innovative virksomheder," siger hun.

Krigen ser ikke ud til blæse over foreløbigt, men når dette økonomiske boost kommer på tale nu, er det fordi, der er roligt flere steder i landet.

Og det teknologiske potentiale, landet besidder, skal både beskyttes, udvikles og integreres i det europæske økosystem for innovation, lyder det fra
kommissionsformanden.

Når de 150 millioner spredes udover 200 startups, så vil de modtage omkring 450.000 hver. Dertil vil det Europæiske Innovationsråd tilbyde rådgivning og "matchmaking" med andre europæiske virksomheder, lyder det.

Midlerne kan søges fra 23. juli.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere