Artikel top billede

Danske Itm8 i voldsom vækst - runder en milliard kroner i omsætning

It-koncernen Itm8, der blandt andet består af IT Relation, Progressive og Itadel, har oplevet en gevaldig vækst sidste år, hvor omsætningen gik frem med 44 procent og rundede milliarden. Samtidig kom 270 nye medarbejdere til, så staben nærmer sig 1.000.

De senere år har Itm8 - der tidligere gik under navnet ITR Group - opslugt danske it-selskaber i stor stil.

Det voldsomme vokseværk kulminerede også i en rekordomsætning i 2021, hvor hele 1,28 milliarder flød gennem kassen i selskabet, der er ledet af Henrik Kastbjerg.

Det er en stigning på 44 procent sammenlignet med året forinden, hvor omsætningen lød på 890 millioner kroner.

"I et år fyldt med uforudsigelige udfordringer og med mange industrier, der var nødt til at genopfinde sig selv, har vi været i stand til at styrke vores forretningen og indfrie 2021-forventningerne fra vores ejere, vores kunder og partnere," står der i ledelsesberetningen.

Itm8 skriver, at ebitda-resultatet ender på 143 millioner kroner i 2021, hvor det i 2020 endte på 157 millioner kroner. Heri er der inkluderet specielle omkostninger i forbindelse med opkøb og integration af virksomheder.

Selskabet pointerer i ledelsesberetningen, at når disse udgifter fraregnes, så ender ebitda på 207 millioner kroner mod 178 millioner kroner i 2020

"Selvom første halvdel af året var karakteriseret af tilbageholdenhed og forsigtighed, så har vi succesfuldt fortsat med at vokse vores forretning i 2021. Væksten var drevet af opkøb, tilgang at nye kunder og flere medarbejdere," fortsætter det i ledelsesberetningen.

Har føjet 270 nye medarbejdere til på et år

I løbet af 2021 er der kommet markant flere mennesker ombord i koncernen. I 2020 lød medarbejderskaren på 697, og i 2021 lyder tallet på 967 medarbejdere i gennemsnit gennem året.

Det er en stigning på 270 ansatte i løbet af 12 måneder.

I løbet af regnskabståret har Itm8 overtaget en række danske og svenske it-virksomheder. Heriblandt Emineo, Copenhagen Software, Progressive, Itadel, Cloud Teams og Sotea.

Den danske kapitalfond Axcel købte Itm8 af kapitalfonden HG Capital tilbage i maj måned 2022.

Børsen
skrev i den forbindelse, at der er tale om en handel på omkring fem milliarder kroner, hvilket betyder, at det er Axcels største køb, og at handelen overhaler blandt andet fondens tidligere køb af Pandora, Steelseries og Prodata Consult.

Stifter har solgt selskabet tre gange

Med salget af ITM8 til Acel kunne stifter Henrik Kastbjerg for tredje gang lægge et betydeligt beløb til sin formue ved at sælge selskabet.

Henrik Kastbjerg stiftede IT Relation i 2003 og har siden siddet i ejerkredsen af det støt voksende selskab.

Han solgte IT Relation første gang i 2016 til kapitalfonden Adelis Equity Partners, som i 2018 efter voldsom vækst solgte IT Relation videre til kapitalforvalteren HG Capital.

Hele vejen gennem forløbet har Henrik Kastbjerg siddet på en ret betydeligt aktiepost i selskabet.

Børsen har tidligere beskrevet, at han frem til salget til Axcel har siddet på 20 procent af Itm8, og at han nu er god for over 500 millioner kroner.