Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Kæmpe nederlag for Vestager: Qualcomm undgår EU’s milliardbøde

Den amerikanske mobil- og netværksgigant Qualcomm slipper for en bøde på over syv milliarder kroner.

Intet mindre end 997 millioner euro, over 7,4 milliarder kroner, var på højkant spil 15 juni, da EU’s næsthøjeste domstol, EU-domstolen skulle afgøre, hvorvidt den amerikanske mobil- og netværksgigant Qualcomm havde forbrudt sig med EU’s konkurrencelovgivning.

Denne slipper Qualcomm nu for, vurderer domstolens dommere som påpeger at der er begået ’en stribe procedure-fodfejl der forhindrede virksomheden i at forsvarer sig selv og som underminerer kommissionens analyse af Qualcomms opførsel’, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge EU-kommissionens, med konkurrence-kommissær Margrethe Vestager i spidsen, afgørelse fra 2018, skulle selskabet bøde for at betale Apple for at anvende sine processorer i perioden mellem 2011 og 2016 misbrugte Qualcomm.

En betaling der effektivt afholdte konkurrenter som amerikanske Intel fra markedet, lyder det.

Afgørelsen er en streg regning for EU’s konkurrencemyndighed, som ifølge mediet vil nærstudere afgørelsen forud for eventuelle nye tiltag.

For EU-kommissionen er det anden gang, at en bød i milliardklassen omstødes. Første gang var i 2010, hvor Intel fik held med at få annulleret en bøde på 1,06 milliarder euro for et påstået monopolmisbrug mod ærkerivalen AMD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere