Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: CIO’er er nødt til at forholde sig til bæredygtighed / Facebook vil sælge virtuel mærketøj til avatarer / Mange danskere betaler med mobilen

CIO’er er nødt til at forholde sig til bæredygtighed. Facebook vil sælge virtuel mærketøj til avatarer. Mange danskere betaler med mobilen. MapsPeople har fordoblet medarbejdstaben på 15 måneder. Tesla vil åbne danske superladere for andre elbiler.

Velkommen til ugens første morgen-briefing, som denne mandag morgen er sammensat af Dan Jensen.

CIO’er er nødt til at forholde sig til bæredygtighed

Bæredygtighed spiller en større og større rolle i virksomhedernes jagt efter vækst, kapital og investeringer. Og det er noget, som alle CIO’er er nødt til at forholde sig til.

Sådan lyder konklusionen fra IT-Branchen, som opfordrer til, at man gør bæredygtighed til et ‘mindset’ og ‘tager de grønne briller på,’ så grønt fokus fra begyndelsen bliver tænkt ind i forretningens KPI’er og prioriteter.

“Der er ingen tvivl om, at den grønne agenda får større og større betydning for virksomhederne for forretningen. It fylder mere og mere overalt i virksomhederne, og det bliver derfor også i stigende grad CIO’en, der skal kunne stå på mål for og rapportere om klimamålene og bæredygtighed overfor ledelsen og bestyrelsen,” lyder det fra Lars Ole Dybdal, CIO i Coop.

Du kan læse mere hos IT-Branchen her.

Facebook vil sælge virtuel mærketøj til avatarer

Facebook-ejer Meta Platforms åbner en digital tøjbutik, hvor brugerne vil kunne købe virtuel mærketøj til deres avatarer fra dyre mode-brands som Prada, Thom Browne og Balenciaga.

Priserne vil blive markant lavere end i den virkelige verden.

Eksempelvis vil en virtuel Prada-taske kunne erhverves for omkring en 50’er, mens den i den virkelige verden kan koste omkring 70.000 kroner.

Direktør Mark Zuckerberg siger, at målet er at gøre butikken til en åben markedsplads, hvor udviklere kan skabe og sælge en bred vifte af digitalt tøj.

Mange danskere betaler med mobilen

Flere og flere danskere betaler med mobilen, når de køber ind, mens næsten alle betalinger med betalingskort i dag foregår kontaktløst.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens nye ‘Betalingsrapport 2022’ anvender cirka halvdelen af os mobil-telefonen til at betale med, når vi køber online - eksempelvis med Apple Pay, Google Pay eller MobilePay.

I fysiske butikker er det cirka hver femte af os, der anvender en mobil-løsning til at betale.

Samtidig er “antallet af misbrugstransaktioner i Danmark med danskudstedte kort mere end halveret. Samtidig er der sket et fald i misbruget over transaktioner over grænser,” lyder det fra styrelsen.

Du kan læse mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen her.

MapsPeople har fordoblet medarbejdstaben på 15 måneder

Nordjyske MapsPeople har på 15 måneder fordoblet medarbejderstaben og har nu rundet 100 ansatte.

Selskabet meddeler, at det har ‘set en medarbejdervækst på samtlige af virksomhedens kontorer i Aalborg, København, Austin (Texas), München og senest også Singapore.”

Størst tilvækst har der været på hovedkontoret i Aalborg. Det er særligt sket inden for ‘salg, udvikling og digital produktion,” lyder det fra selskabet.

Tesla vil åbne danske superladere for andre elbiler

Tesla vil fremover lade andre bilmærker anvende en række af sine såkaldte Supercharger-ladestandere i en række lande - herunder Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og Luxembourg.

Det kommer til at ske mod betaling og via en app, meddeler Tesla.

Herhjemme drejer det sig om otte store Tesla-ladestationer samt 128 enkeltstående Tesla-ladere.

Supercharger-laderen kan lade med mellem 150 kW og 250 kW.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere