Artikel top billede

I sidste øjeblik: Skattestyrelsen skubber frist for vigtige indberetninger efter NemID-nedbrud

Der var ikke nok tid til at indberettet årsregnskabet for de mange hundrede danske selskaber, der efter NemID-nedbruddet for knap to uger siden kun blev efterladt med meget få døgn til at logge på skat.dk. Nu udsætter Skattestyrelsen fristen.

Med kun få dage til at samtlige selskaber i hele landet skulle have indrapporteret regnskaber på skat.dk, var det flere døgn lange nedbrud af den Nets-drevne login-tjeneste NemID en særligt neglebidende affære for landets revisorer.

Men selv om NemID kom op at køre fem dage før, at de danske selskaber endeligt skulle taste regnskaberne ind i Skats offentlige systemer, så var de få dages varsel ikke nok.

Som konsekvens af nedbruddet "er der opstået et stort pres på Skattestyrelsens system TastSelv-Erhverv DIAS," skriver Skattestyrelsen nu på sin egen hjemmeside.

Dette pres gør, at ikke alle virksomheder kan nå at indberette selvangivelserne inden den frist, som var i dag, 30 juni.

Forsinkelserne af selvangivelserne kan normalt koste selskaberne dagbøder - et såkaldt skattetillæg på 200 kroner per dag, kan blive konsekvensen. (dog maksimalt 5.000 kroner per virksomhed.)

Men i lyset af nedbruddet udsætter Skattestyrelsen fristen med en uge:

"Skattestyrelsen ser sig derfor nødsaget til at udskyde oplysningsfristen for selskaber med en uge. Det vil sige, at fristen udskydes fra i dag 30. juni 2022 til torsdag 7. juli 2022."

Virksomheder med en frist for angivelser af regnskaber angår de selskaber med regnskabsår, der følger kalenderåret - altså med udløb den 31. december.

Det bemærkes dog i Skattestyrelsens meddelelse, at "oplysningsfristen for borgere og selvstændige erhvervsdrivende (skattekontrollovens §§ 10-11) med frist den 1. juli 2022 fastholdes som hidtil."

Læs hele Skattestyrelsens meddelelse her.