Artikel top billede

Stifter af det danske succesfirma 3Shape tjente milliarder på salg

De to 3Shape-stiftere Tais Clausen og Nikolaj Deichmann har tjent godt på salg af det danske teknologiselskab, der producerer 3D-scannere til tandpleje.

I fjor solgte 3Shape-stiftere Tais Clausen og Nikolaj Deichmann samlet 20 procent af succesfirmaet 3Shape til kapitalfonden EQT.

Det har kunne mærkes på deres bankkonti.
Af Tais Clausens personlige holdingselskab Clausen Engineering fremgår der nu et overskud på tre milliarder kroner i 2021, heraf 2,6 fra salget af aktier i 3Shape.

Det skriver Finans.

Tais Clausen har blandt andet sendt en del af pengene ud at arbejde i form af investeringer i en række virksomheder så som brillevirksomheden Christopher Cloos og venturefonden Dreamcraft.

Hans holdingselskab er samtidig gået fra to til 40 ansatte på et år, skriver Finans.

Det var i januar, at 20 procent af aktierne i 3Shape blev solgt til den svenske kapitalfond EQT.

Dengang lagde kapitalfonden mere end fire milliarder kroner på bordet for aktieposten, da den endelige vurdering af 3Shape var landet på omkring 22 milliarder kroner.

3Shape røg ind på en 10. plads i Computerworlds årlige opgørelse over de mest succesfulde danske it-succeser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere