Artikel top billede

(Foto: Computerworld/Google Maps)

Region Syddanmark rykker i Microsoft 365-skyen – men databeskyttelsen er på tynd is

Grundlaget for Region Syddanmarks migration til Microsofts 365-Cloud er langt fra sikkert.

Region Syddanmark er fuld i færd med at migrere sine Microsoft 365-apps som Exchange, Office, Onedrive og Azure fra on-premise til Micosofts 365-cloud.

De underliggende databehandlingsaftaler står dog på et løst grundlag, med en blåstempling fra Datatilsynet, som hviler på tynd is.

Det skriver it-mediet Version2.

I en rapport henviser Region Syddanmark til en mail fra Datatilsynet til en ukendt kommune, der skulle give grønt lys for brugen af amerikanske virksomheder som Microsoft som databehandlere.

Datatilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank deler dog ikke vurderingen:

"Det er en fejlvurdering at sige, at vi har blåstemplet noget. Det, vi har sagt, er, at der er en række problemstillinger, og hvis man kan løse dem, så kan man måske godt komme frem til, at det kan være i orden," fortæller han til mediet.

Schrems II skræmmer

Databehandling igennem amerikanske tredjeparter har siden Schrems II dommen i juli 2022 truet brugen af public cloud, heriblandt Microsofts bredt anvendte 365-tjeneste.

Mens myndigheder og organisationer i Sverige som Stockholms kommune har indstillet brugen af Microsoft 365, er store institutioner som Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Region Hovedstaden og nu Region Syddanmark fortsat med at integrere public cloud-løsningen fra den amerikanske software-gigant.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere