Artikel top billede

(Foto: Xiaomi PR)

Kameraet får lov til at fylde næsten hele bagsiden på denne ekstreme toptelefon fra Xiaomi

Kinesiske Xiaomi er ude med en ekstrem 'Ultra'-kameramobil.

Kameraet er en af de vigtigste komponenter i en smartphone, men også en af de mest udfordrende, da fysikkens love sætter grænser for hvor meget lys - og dermed hvor gode billeder - de små sensorer kan optage.

Den kinesiske smartphone-producent Xiaomi synes at have indset, at der ikke var nogen vej udenom at maksimere størrelsen på kameraet i sin nyeste toptelefon: Xiaomi 12S Ultra.

Her har selskabet klemt en såkaldt ’1” sensor’ med næsten tre gange større areal end den man i dag finder i eksempelvis Apples toptelefoner (1/1,65”).

Sensoren leverer 50 megapixels og er udviklet i samarbejde med Sony, mens optik-specialisterne fra Leica er med ind over den lysstærke f/1,9 optik.

At kameraet er noget særligt, gør selskabet opmærksom på, ved at lade et glasparti fylde næsten hele mobilens bagside på tværs – denne gemmer dog på to øvrige kameramoduler, der sikrer henholdsvis ultravidvinkel og fem gange optisk zoom.

I alt dækkes brændvidderne mellem 12 og 120mm, mens digital zoom lover op til 120 gange forstørrelse.

Også en vild telefon

Resten af Xiaomi 12s Ultra telefonen er også skabt til superlativerne.

Kræfterne leveres af Qualcomms stærkeste processor til dato, en Snapdragon 8 Plus Gen 1, som får op til 12 gigabyte ram og 512 gigabyte lager at arbejde med, når Android 12 skal drives frem.

Det fødes af et 4.860 mAh stærkt batteri, der kan lades med svimlende 67 watt (kablet) eller 50 watt (trådløst).

Skærmen strækker over 6,7 tommer opdateres med mellem en og 120 Hz og er af Quad HD typen.

Prisen på herligheden debuterer ved 5.999 yuan i det kinesiske hjemmemarked, for billigste konfiguration med otte gigabyte ram og 256 gigabyte lager, mens topkonfigurationen løber op i 6.999 yuan. Det svarer til henholdsvis 6.390 og 7.450 kroner før eventuelle afgifter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere