Artikel top billede

SpaceX's Starship-rumraket eksploderer under prøveflyvning mandag - se videoen her

"Ikke så godt" lyder det fra Elon Musk efter en Starship-prototype mandag eksploderer under en testflyvning. Se eksplosionen her.

"Ja, faktisk ikke så godt," var ordene milliardæren og SpaceX-ejeren Elon Musk tweetede efter en boosterraket under en testflyvning mandag brød i flammer.

Det var en af de såkaldte Starship-raketter, som Musk har planer om skal udgøre den næste generation af rumfartøjer. Den specifikke model går under navnet Super Heavy Booster 7, og var en prototype.

Det skriver Reuters.

I en livestream-optagelse fra testflyvningen i Texas kunne interesserede entusiaster af projektet se med, da Starship-rakettens bund pludselig omsluttes af en ildkugle mens kraftig røg står ud fra fartøjet.

Ifølge Elon Musk skete eksplosionen på grund af motorens spinstarttest.

"Fremover vil vi ikke lave en spinstarttest med alle 33 motorer på én gang," lyder det fra Musk på Twitter.

SpaceXs Starship skal, når den 120 meter høje raket endelig står færdig og komplet, er et led i Musks ambitioner om at gøre rumrejser med mennesker lettere og mere rutinemæssige.

Eksplosionen i prototypen kan have konsekvenser for SpaceX's tidsplan om at testflyve en kommende ubemandet raket, som var planen at starte op senere i år.

Men det er ikke første gang SpaceX må starte forfra på sine prototyper. I slutningen af 2020 og begydelsen af 2021 mistede rumfartsselskabet hele fire prototyper af Starship, hvor det primært var ved landingen, at raketterne endte med at eksplodere.

Først i maj 2021 landede det første Starship sikkerte uden eksplosioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere