Artikel top billede

Twitter tager til genmæle mod Elon Musk: Vi har ikke brudt nogen aftaler

Twitters ledelse vil ikke høre tale om, at selskabet skulle have brudt nogen aftaler med Elon Musk, som skulle retfærdiggøre, at han trækker sig fra opkøbet af selskabet.

Elon Musk har valgt at trække sig fra opkøbet af Twitter. Efter et længere drama meldte Telsa-stifteren ud, at Twitter ikke har levet op til flere betingelser for opkøbet, hvoraf det vigtigste har været levering af informationer om bots og falske konti på det sociale medie.

"Hr. Musk aflyser opkøbet, fordi Twitter bryder med flere opkøbs-betingelserne, mens det synes at have tegnet et vildledende og usandt billede af virksomheden, som hr. Musk har beroet på ved at indgå opkøbsaftalen,” lød det i en meddelelse til de amerikanske myndigheder, fra Elon Musks juridiske team.

Men nu tager det sociale medie til genmæle i en mail sendt til Elon Musk og diverse regulatorer. Hos Twitter mener man nemlig ikke at have brudt aftalerne.

"Hr. Musks og de andre Musk-parters påståede opsigelse er ugyldig og uretmæssig, og den udgør en afvisning af deres forpligtelser i henhold til Aftalen. I modsætning til påstandene i dit brev, har Twitter ikke misligholdt nogen af sine forpligtelser i henhold til aftalen, og Twitter har ikke lidt og vil sandsynligvis ikke lide en væsentlig negativ virkning fra virksomheden. Den påståede opsigelse er ugyldig," står der i mailen, som fortsætter:

"Twitter kræver, at hr. Musk og de andre Musk-parter overholder deres forpligtelser i henhold til aftalen, herunder deres forpligtelser til at bruge deres respektive rimelige bestræbelser på at fuldende og effektivisere de transaktioner, som aftalen påtænker."

Kan stadig ske

Elon Musks opkøbsaftale kan dog stå til troende, vurderer flere juridiske eksperter, som vurderer, at Twitter vil søge retten ved Delaware om at gennemføre handlen allerede mandag morgen, skriver The Guardian.

"De vil med al sandsynlighed have til protokols, at de ikke forbryder sig opkøbskontrakten. De vil også have retten til udstede en ordre om, at Musk skal følge de forpligtelser, der ligger i kontrakten," siger Brian Quinn, juraprofessor ved Boston College mens han estimerer, at Elon Musks argumenter for at undsige sig handlen ikke vil holde vand.

Elon Musks krav om en detaljeret redegørelse for bot-trafik ikke er rimelige og derfor ikke vil blive godkendt af retten: ”Han kan ikke anvende urimelige krav som påskud til at rive en kontrakt over,” påpeger han.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere