Artikel top billede

Twitter tager til genmæle mod Elon Musk: Vi har ikke brudt nogen aftaler

Twitters ledelse vil ikke høre tale om, at selskabet skulle have brudt nogen aftaler med Elon Musk, som skulle retfærdiggøre, at han trækker sig fra opkøbet af selskabet.

Elon Musk har valgt at trække sig fra opkøbet af Twitter. Efter et længere drama meldte Telsa-stifteren ud, at Twitter ikke har levet op til flere betingelser for opkøbet, hvoraf det vigtigste har været levering af informationer om bots og falske konti på det sociale medie.

"Hr. Musk aflyser opkøbet, fordi Twitter bryder med flere opkøbs-betingelserne, mens det synes at have tegnet et vildledende og usandt billede af virksomheden, som hr. Musk har beroet på ved at indgå opkøbsaftalen,” lød det i en meddelelse til de amerikanske myndigheder, fra Elon Musks juridiske team.

Men nu tager det sociale medie til genmæle i en mail sendt til Elon Musk og diverse regulatorer. Hos Twitter mener man nemlig ikke at have brudt aftalerne.

"Hr. Musks og de andre Musk-parters påståede opsigelse er ugyldig og uretmæssig, og den udgør en afvisning af deres forpligtelser i henhold til Aftalen. I modsætning til påstandene i dit brev, har Twitter ikke misligholdt nogen af sine forpligtelser i henhold til aftalen, og Twitter har ikke lidt og vil sandsynligvis ikke lide en væsentlig negativ virkning fra virksomheden. Den påståede opsigelse er ugyldig," står der i mailen, som fortsætter:

"Twitter kræver, at hr. Musk og de andre Musk-parter overholder deres forpligtelser i henhold til aftalen, herunder deres forpligtelser til at bruge deres respektive rimelige bestræbelser på at fuldende og effektivisere de transaktioner, som aftalen påtænker."

Kan stadig ske

Elon Musks opkøbsaftale kan dog stå til troende, vurderer flere juridiske eksperter, som vurderer, at Twitter vil søge retten ved Delaware om at gennemføre handlen allerede mandag morgen, skriver The Guardian.

"De vil med al sandsynlighed have til protokols, at de ikke forbryder sig opkøbskontrakten. De vil også have retten til udstede en ordre om, at Musk skal følge de forpligtelser, der ligger i kontrakten," siger Brian Quinn, juraprofessor ved Boston College mens han estimerer, at Elon Musks argumenter for at undsige sig handlen ikke vil holde vand.

Elon Musks krav om en detaljeret redegørelse for bot-trafik ikke er rimelige og derfor ikke vil blive godkendt af retten: ”Han kan ikke anvende urimelige krav som påskud til at rive en kontrakt over,” påpeger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere