Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft vil stadig blokere Office-makroer i fremtiden – bare ikke endnu

Microsoft har ganske vist trukket i land med hensyn til at blokere VBA-makroer, men på den længere bane, kommer tech-giganten alligevel til at gøre det.

Det er gået lidt frem og tilbage. Tech-giganten Microsoft annoncerede tilbage i februar, at man ville blokere VBA-makroer.

For nyligt trak Microsoft dog i land med den beslutning grundet feedback. Men en blokering af makroer kommer alligevel til at ske i fremtiden, for tilbagetrækningen var kun midlertidig.

"Efter brugerfeedback har vi rullet denne ændring midlertidigt tilbage, mens vi foretager nogle yderligere ændringer for at forbedre brugervenligheden. Dette er en midlertidig ændring, og vi er fuldt ud forpligtet til at foretage standardændringen for alle brugere," skriver Kellie Eickmeyer, der er ansat i Microsoft Tech Community i et blogindlæg.

Det fremgår ligeledes, at der vil komme flere oplysninger om tidslinjen i de kommende uger.

Microsoft har ikke direkte oplyst om, hvilken type af negativ feedback, der har ført til, at tiltaget er midlertidigt droppet, men ifølge Bleepingcomputer har flere kunder oplevet, at de ikke kan genaktivere makroer, efter at de er auto-blokeret, fordi de ikke kan finde ud af at fjerne det igen.

Derudover beskriver mediet, at nogle administratorer mente, at det ville være problematisk for slutbrugeren konstant at skulle fjerne blokeringen af ​​hvert downloadet Office-dokument.

Der er endnu ikke konkrete oplysninger om, hvornår Microsoft melder nyt ud i sagen, men som det ser ud nu bliver blokering af VBA-makroer altså midlertidigt tilbagetrukket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere