Artikel top billede

Over 500 kvinder sagsøger Uber for seksuelle overgreb

Flere hundrede kvinder stævner Uber på grund af overgreb som kidnapning, voldtægt og andre overgreb fra kørselstjenestens chauffører.

Den amerikanske kørselstjeneste Uber stævnes denne uge af omkring 550 kvinder som anklager tjenestens chauffører for en stribe forskellige overgreb. Yderligere 150 sager bliver i øjeblikket undersøgt af myndighederne.

I stævningen indgår anklager om blandt andet voldtægt, kidnapning, frihedsberøvelse, stalking, chikane og øvrige seksuelle overgreb.

Sagen er bragt overfor San Fransisco regionens øvre retsinstants, skriver finansmediet CNBC.

Stævningen kommer to uger efter at selskabets selv udgave en rapport, hvoraf det fremgår at antallet af anmeldte seksuelle overgreb er faldet drastisk i forhold til tidligere, lyder det.

Ifølge Uber har selskabet modtaget 3.824 anmeldelser kategoriseret i den strengeste kategori for seksuelle overgreb i 2019 og 2022.

Det udgør et fald på 38 procent i forhold til perioden 2017 og 2018.

Uber har indført sikkerhedstiltag i de seneste år, såsom screening af chauffører når de tilmelder sig platformen, samt et yderligere sikkerhedscheck efter et års kørsel for platformen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere