Artikel top billede

Google Maps vil bilejerne til undsætning: Kan beregne strøm- og brændstof-optimerede ruter

Googles navigationsapp vil gøre det enklere at bruge mindst muligt brændstof eller strøm på vejen til destinationen.

Livet som elbilsejer bliver ofte lidt vanskeligere, når man skal på langfart, da længere rejser ofte involverer et eller flere ladestop hen ad vejen.

Disse udfordringer vil Googles navigations-app, Maps, tilsyneladende gøre det lidt enklere at håndtere, fremgår det af en ny betaversion af app’en.

I version 11.39 af programmet inkluderer Google en mulighed for at indstille hvilken type energi ens bil bruger, både benzin, diesel, hybrid og el, hvorefter den vil give mulighed for at vælge den mest energi-optimerede rute.

Det skriver netmediet 9to5google.

Denne rute vil ikke nødvendigvis være den hurtigste til destination, som er den, Google-app’en som udgangspunkt prioriterer, men vil i stedet give muligheden for at mindske ens miljøpåvirkning på turen.

For diesel- og benzinsbils ejere er tidens stigende brændstofpriser en plage, som krigen i Ukraine og inflation har skærpet en udfordring, som Google hjælpe med at håndtere.

Det fremgik, da selskabet i foråret varslede en opdatering til Maps-app’en som give fossildrevne biler lejlighed til at finde brændstof-optimerede ruter.

Rute-opdateringen er ifølge Google klar til en gang i efteråret i udvalgte markeder, heriblandt det amerikanske.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere