Artikel top billede

Hvad er op og ned i forbuddet mod Helsingør Kommune i Chromebook-sagen? Få svar på alle misforståelserne her

Er du også forvirret over Helsingør-sagen? Hvad er det egentligt kommunen har fået forbud mod? Er det helt slut med Chromebooks i de danske folkeskoler? Og gælder forbuddet alle kommuner i landet? Få svar fra Datatilsynets it-specialist Allan Frank her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få svar på alle misforståelserne her.
1.593
8 min
Spørger man Google Danmark er der ingen grund til at være nervøse over den data, som behandles i Google Chromebooks og deres Workspace-system.

Tvivlen er imidlertid opstået i en sag mellem Helsingør Kommune og det danske Datatilsyn, som rækker tilbage til 2019, og i sidste uge ledte til et regulært forbud mod, at kommunen må bruge Chromebook-styresystemet og programmet Google Workspace i undervisningen på de helsingørske folkeskoler.

Forbuddet gælder indtil Helsingør Kommune kan fremskaffe dokumentation for, at deres anvendelse af Google-værktøjerne er i overensstemmelse med GDPR.

På baggrund af dette forbud har det de sidste dage floreret misforståelser af, hvad det egentligt er, der er blevet forbudt - og for hvem.

Derfor har Computerwolrd taget fat i forbuddets hovedkilde Datatilsynet og tilsynets jurist og it-specialist Allan Frank, der svarer på vores opklarende spørgsmål.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter