Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Google får 2,7 milliarder kroners bøde i Rusland

Google har nægtet at fjerne indhold, der beretter om Ruslands aktiviteter i Ukraine fra den russiske del af søgemaskinen. Det udløser nu en milliardbøde.

2,7 milliarder kroner skal det ifølge en domstol i Moskva koste Google og søgemaskinemastodontens moderselskab Alphabet ikke at fjerne bestemt indhold, som den russiske stat gentagne gange har bedt søgemaskinegiganten at tage ned.

Det konkrete indhold drejer sig om søgeresultater, som Rusland anser for at være "falske nyheder" om konflikten i Ukraine og dermed ulovlige i landet.

Det skriver mediet Reuters.

Bødens præcise beløb er opgivet i rubler - 21,1 milliarder ruber, som svarer til 373 millioner dollar.

Alphabets YouTube har været et særligt mål for den russiske stats vrede, men i modsætning til Twitter og Meta Platforms Facebook og Instagram er det ikke blevet blokeret i landet.

Kritikken af Google og Youtube går på, at selskaberne har undladt at begrænse adgangen til forbudte materialer.

Ifølge tilsynsmyndigheden Roskomnadzor og Taganskys distriktsret har Youtube ikke "forfalskninger om forløbet af den særlige militæroperation i Ukraine, hvilket miskrediterede de væbnede styrker i Den Russiske Føderation".

Desuden lyder anklagen på, at YouTube tillod indhold, der promoverede ekstremistiske synspunkter, og opfordrer børn til at deltage i uautoriserede protester.

Til forløbet hører, at Googles russiske afdelings bankkonto er blevet beslaglagt. Det fik Google til at indgive konkursbegæring, som gør det umuligt at betale personale og partnere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital