Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Google får 2,7 milliarder kroners bøde i Rusland

Google har nægtet at fjerne indhold, der beretter om Ruslands aktiviteter i Ukraine fra den russiske del af søgemaskinen. Det udløser nu en milliardbøde.

2,7 milliarder kroner skal det ifølge en domstol i Moskva koste Google og søgemaskinemastodontens moderselskab Alphabet ikke at fjerne bestemt indhold, som den russiske stat gentagne gange har bedt søgemaskinegiganten at tage ned.

Det konkrete indhold drejer sig om søgeresultater, som Rusland anser for at være "falske nyheder" om konflikten i Ukraine og dermed ulovlige i landet.

Det skriver mediet Reuters.

Bødens præcise beløb er opgivet i rubler - 21,1 milliarder ruber, som svarer til 373 millioner dollar.

Alphabets YouTube har været et særligt mål for den russiske stats vrede, men i modsætning til Twitter og Meta Platforms Facebook og Instagram er det ikke blevet blokeret i landet.

Kritikken af Google og Youtube går på, at selskaberne har undladt at begrænse adgangen til forbudte materialer.

Ifølge tilsynsmyndigheden Roskomnadzor og Taganskys distriktsret har Youtube ikke "forfalskninger om forløbet af den særlige militæroperation i Ukraine, hvilket miskrediterede de væbnede styrker i Den Russiske Føderation".

Desuden lyder anklagen på, at YouTube tillod indhold, der promoverede ekstremistiske synspunkter, og opfordrer børn til at deltage i uautoriserede protester.

Til forløbet hører, at Googles russiske afdelings bankkonto er blevet beslaglagt. Det fik Google til at indgive konkursbegæring, som gør det umuligt at betale personale og partnere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere