Artikel top billede

(Foto: Napoleon Schwan/Pixabay)

Netflix afværger katastrofe-regnskab og tror på ’en særdeles optimistisk fremtid’

Netflix afværger den helt store kundeflugt og ser lyst på fremtiden ovenpå sit seneste regnskab.

Et tal skulle visse sig at være meget afgørende i streaming-tjenestens Netflix netop afleverede kvartalsregnskab: Antallet af abonnenter.

Det tal skulle indikere i hvilket omfang, vækstkurven var knækket for den toneangivende tjeneste, som efter flere års fremgang meldte at antallet af abonnenter skulle dykke drastisk.

I april lød det fra selskabet, at man så ind i en decideret medlemsflugt, med forventningen om at man ville tælle to millioner flere abonnenter. Indtjeningen forventes samtidig at lide af den styrkede dollarkurs. Alt dette bidrog til at martre aktiekursen, som mistede 67 procent siden toppen i efteråret 2021.

Det senest leverede regnskab tog dog brodden af de værste kriseudsigter, ved at Netflix kunne melde om 970.000 færre abonnenter i stedet for de frygtede to millioner.

Samtidig spår selskabet at bruger igen vil strømme til i de kommende måneder, med forventning om en million nye abonnenter en gang i september. Samtidig giver Wall Street analytikere et mere positivt skøn på 1,84 millioner nye abonnenter over det indeværende kvartal, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig arbejder selskabet på at få en ny reklamefinansieret model søsat en gang i 2023, hvilket yderligere styrker selskabets optimistiske udsyn.

”Vi tror på en særdeles optimistisk fremtid for streaming,” noterer administrerende direktør Reed Hastings ved et investormøde.

De positive meldinger fik selskabets aktiekurs til at stige med otte procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere