Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google står overfor et massesøgsmål til otte milliarder kroner

Søgemaskinegiganten Google står overfor noget af en retssag. Otte milliarder kroner er på spil, efter en domstol har godkendt en retssag om, at tech-giganten muligvis har taget overpris i sin app-butik.

Søgemaskineselskabet Alphabet, som ejer Google, kan se frem til et retsligt opgør i milliardklassen.

En domstol i London har nemlig godkendt en retssag med et erstatningskrav på 920 millioner pund – svarende til omkring otte milliarder kroner – som omhandler, at tech-giganten angiveligt har krævet for høje priser fra 19,5 millioner kunder i sin app-butik.

Det skriver Reuters.

Anklagerne går på, at Google har brugt sin dominerende position i markedet til at opkræve 30 procent mere i kommission på populære apps i Google Play Store, herunder Roblox, Candy Crush Saga og Tinder siden oktober 2015.

Alle detaljer er endnu ikke offentliggjort, og Google har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere