Artikel top billede

(Foto: WorldSpectrum/Pixabay)

Tidligere Coinbase-leder er blevet anholdt i verdens første sag om krypto-insiderhandel

En tidligere produktchef hos platformen Coinbase er nu blevet sigtet for insidertrading. Det er den første sag om insiderhandel inden for krypto.

Amerikanske myndigheder har lagt sag an mod en tidligere produktchef hos kryptoplatfomen Coinbase. Det er den første insiderhandelssag med kryptovaluta nogensinde.

Coinbase-chefen, Ishan Wahi, er anklaget for at have givet fortrolige informationer til sin bror Nikhil Wahi og vennen Sameer Ramani om krypto-aktiver, der blev handlet gennem
Coinbase.

Det skriver Wall Street Journal.

Den sigtedes advokater påstår, at han er "uskyldig i alle forseelser og har til hensigt at forsvare sig selv på det kraftigste."

Ifølge anklageskriftet drejer det sig om et beløb i omegnen af 1,5 millioner dollar – svarende til 11 millioner kroner – i ulovlig fortjeneste.

Coinbase havde i en periode undersøgt sagen, og da der var tilstrækkelige informationer, sendte selskabet oplysningerne om de pågældende til det amerikanske justitsministerium.

"Coinbase tager påstande om ukorrekt brug af virksomhedsoplysninger meget alvorligt, som det fremgår af vores hurtige undersøgelse af denne sag. Igen har vi nultolerance over for denne form for forseelse og vil ikke tøve med at gribe ind over for enhver medarbejder, når vi finder fejl," skriver Brian Armstrong, CEO og medstifter af Coinbase, på selskabets hjemmeside.

Sag fra SEC kan få store konsekvenser

Udover de føderale myndigheder og retten på Manhattan er der også en anden myndighed, der har anlagt en civil sag – nemlig Securities and Exchange Commission.

Og denne sag kan få vidtrækkende konsekvenser for krypto-markedet. Det skyldes, at SEC mener, at der er tale om svindel med værdipapirer, som hører under deres område, og hvis visse kryptoaktiver begynder at blive klassificeret som værdipapirer, vil det udløse en hel bølge af regulering og forpligtigelser for kryptoplatforme.

Coinbase er dog også uenig i SEC’s udlægning.

"Vi forstår, at SEC separat har indgivet sigtelser om værdipapirsvindel i forbindelse med denne forseelse i dag. DOJ (Department of Justice, red.) anklagede ikke værdipapirsvindel. Ingen aktiver, der er noteret på vores platform, er værdipapirer, og SEC-afgifterne er en uheldig distraktion fra nutidens passende retshåndhævelsesforanstaltninger," skriver Brian Armstrong.

Der er endnu ikke sket mere i SEC-sagen, end at den er blevet oprettet, men den kan påvirke hele krypto-industrien, når mere information begynder at komme frem.