Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Intel PR)

Intel har en overflod af ubrugte cpu’er på lager: Vil forsøge at presse prisen op på utraditionel vis

Intels processor lagre bugner, men virksomheden vil alligevel satse på at sætte priserne op.

Den amerikanske chip-kæmpe vil tage utraditionelle metoder i brug, for at gøre kål på sit voksende lager af ubrugte cpu’er.

Ifølge teknologi-mediet Digitimes, vil Intel nemlig presse prisen op på sine processorer, for at få aftager til at købe stort ind til den nuværende pris.

”I gør bedst I at købe vores CPU’er, mens I kan til den nuværende pris, for det er sidste chance,” skulle det have lydt i en besked til Intels kunder.

Mens Intel lægger pres på sine kunder, skulle der ifølge mediet være udsigt til stigende priser på både processorer og wifi-komponenter til efteråret.

Samtidig noterer hardware-mediet Wccftech, at Intels aggressive strategi vil betyde et svindende salg for Intel, hvis komponenter bliver opkøbt i stor grad i den nære fremtid.

Digitimes estimerer dog, at markedet for bærbare pc’er står til at vokse markant med 14,3 procent i det kommende kvartal, efter at forsyningsvanskeligheder og corona-relaterede nedlukninger, har dæmpet markedet i de sidste to kvartaler.

For Intel ligger samtidig et behov for at presse prisen op for at inkassere de prisstigninger, som den generelle inflationstendens påvirker virksomheden med.

En tendens som også vil ramme markedet for pc-byggere og pc-forhandlere samt producenter af bærbare enheder, lyder det.

Efteråret 2022 står til at blive begivenhedsrigt i processor-markedet, da både Intel og AMD står til at præsentere nye højt-ydende processorer i form af henholdsvis Raptor Lake og Ryzen 7000 processor-familierne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere