Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel leverer den største regnskabsskuffelse i over 20 år: ”Vi tror vi har ramt bunden”

Den amerikanske chip-gigant leverer et af selskabets mest skuffende kvartalsregnskaber i sin historie. Her gik det helt galt.

USA’s førende chip-producent har igennem de seneste år kæmpet sig igennem voldsomme teknologiske og ledelsesmæssige kriser og selskabets strabadser synes ikke at være overståede endnu.

Af selskabets seneste regnskab fremgår det, at chip-kæmpen igennem det seneste kvartal har leveret langt under forventning.

Det ses i selskabets indtjening, som lander på 0,29 amerikanske dollar per aktie, langt under de forventede 0,70 dollar per aktie.

Samtidig er toplinjen dykket med hele 22 procent til 15,32 milliarder dollar på bare et år.

Dermed lander det 14 procent under det forventede omsætningsfald, hvilket udløser den største investor-skuffelse siden 1999, skriver finansmediet CNBC.

Dækningsbidraget er der også skåret dybt ned i, ved at svinde fra 50,4 til 36,5 procent over det sidste år.

Rammer bunden

Intels administrerende direktør Pat Gelsinger erkender ovenpå det rystende regnskab, at selskabet har døjet med ekskveringen på nogle områder, mens det samtidig forklarer sig med den usikre verdensøkonomi og et markant fald på efterspørgslen indflydelse på regnskabet.

”Andet kvartal afspejler også svagheder i vores eksekvering indenfor produktudvikling og opstarten af AXG (Intels nyslåede grafikkort-afdeling, Accelerated Computing Systems and Graphics Group, red.),” påpeger han.

Samtidig påpeger selskabets CFO, David Zinsner, at små og mellemstore virksomheder har været tilbageholdende med at opgradere maskinparken, mens enterprise-segmentet har holdt stand.

Han tror samtidig på, at udviklingen markerer et globalt lavpunkt for Intel, som snart kan se frem til højere priser og forbedrede som vil kunne udløse margener på mellem 51 og 53 procent

”Vi tror, vi har ramt bunden,” noterer han.

Tidligere på måneden kom dem frem, hvordan selskabet havde i sinde at komme bugnende overskudslagre af chips til livs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital