Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel leverer den største regnskabsskuffelse i over 20 år: ”Vi tror vi har ramt bunden”

Den amerikanske chip-gigant leverer et af selskabets mest skuffende kvartalsregnskaber i sin historie. Her gik det helt galt.

USA’s førende chip-producent har igennem de seneste år kæmpet sig igennem voldsomme teknologiske og ledelsesmæssige kriser og selskabets strabadser synes ikke at være overståede endnu.

Af selskabets seneste regnskab fremgår det, at chip-kæmpen igennem det seneste kvartal har leveret langt under forventning.

Det ses i selskabets indtjening, som lander på 0,29 amerikanske dollar per aktie, langt under de forventede 0,70 dollar per aktie.

Samtidig er toplinjen dykket med hele 22 procent til 15,32 milliarder dollar på bare et år.

Dermed lander det 14 procent under det forventede omsætningsfald, hvilket udløser den største investor-skuffelse siden 1999, skriver finansmediet CNBC.

Dækningsbidraget er der også skåret dybt ned i, ved at svinde fra 50,4 til 36,5 procent over det sidste år.

Rammer bunden

Intels administrerende direktør Pat Gelsinger erkender ovenpå det rystende regnskab, at selskabet har døjet med ekskveringen på nogle områder, mens det samtidig forklarer sig med den usikre verdensøkonomi og et markant fald på efterspørgslen indflydelse på regnskabet.

”Andet kvartal afspejler også svagheder i vores eksekvering indenfor produktudvikling og opstarten af AXG (Intels nyslåede grafikkort-afdeling, Accelerated Computing Systems and Graphics Group, red.),” påpeger han.

Samtidig påpeger selskabets CFO, David Zinsner, at små og mellemstore virksomheder har været tilbageholdende med at opgradere maskinparken, mens enterprise-segmentet har holdt stand.

Han tror samtidig på, at udviklingen markerer et globalt lavpunkt for Intel, som snart kan se frem til højere priser og forbedrede som vil kunne udløse margener på mellem 51 og 53 procent

”Vi tror, vi har ramt bunden,” noterer han.

Tidligere på måneden kom dem frem, hvordan selskabet havde i sinde at komme bugnende overskudslagre af chips til livs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere