Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel leverer den største regnskabsskuffelse i over 20 år: ”Vi tror vi har ramt bunden”

Den amerikanske chip-gigant leverer et af selskabets mest skuffende kvartalsregnskaber i sin historie. Her gik det helt galt.

USA’s førende chip-producent har igennem de seneste år kæmpet sig igennem voldsomme teknologiske og ledelsesmæssige kriser og selskabets strabadser synes ikke at være overståede endnu.

Af selskabets seneste regnskab fremgår det, at chip-kæmpen igennem det seneste kvartal har leveret langt under forventning.

Det ses i selskabets indtjening, som lander på 0,29 amerikanske dollar per aktie, langt under de forventede 0,70 dollar per aktie.

Samtidig er toplinjen dykket med hele 22 procent til 15,32 milliarder dollar på bare et år.

Dermed lander det 14 procent under det forventede omsætningsfald, hvilket udløser den største investor-skuffelse siden 1999, skriver finansmediet CNBC.

Dækningsbidraget er der også skåret dybt ned i, ved at svinde fra 50,4 til 36,5 procent over det sidste år.

Rammer bunden

Intels administrerende direktør Pat Gelsinger erkender ovenpå det rystende regnskab, at selskabet har døjet med ekskveringen på nogle områder, mens det samtidig forklarer sig med den usikre verdensøkonomi og et markant fald på efterspørgslen indflydelse på regnskabet.

”Andet kvartal afspejler også svagheder i vores eksekvering indenfor produktudvikling og opstarten af AXG (Intels nyslåede grafikkort-afdeling, Accelerated Computing Systems and Graphics Group, red.),” påpeger han.

Samtidig påpeger selskabets CFO, David Zinsner, at små og mellemstore virksomheder har været tilbageholdende med at opgradere maskinparken, mens enterprise-segmentet har holdt stand.

Han tror samtidig på, at udviklingen markerer et globalt lavpunkt for Intel, som snart kan se frem til højere priser og forbedrede som vil kunne udløse margener på mellem 51 og 53 procent

”Vi tror, vi har ramt bunden,” noterer han.

Tidligere på måneden kom dem frem, hvordan selskabet havde i sinde at komme bugnende overskudslagre af chips til livs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere