Artikel top billede

Pc-salget styrtdykker: Største fald siden 2013

Pc-markedet er ramt af brat opbremsning. Det globale pc-salg gennemgår lige nu den største tilbagegang siden 2013.

Verdens pc-producenter står midt i en brat opbremsning i salget af pc’er.

Ifølge en ny opgørelse fra analysehuset Counterpoint dykkede det globale salg af pc’er i årets andet kvartal med hele 11,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det svarer til, at der i andet kvartal blev solgt 71,1 millioner enheder verden over.

Vi skal helt tilbage til Q2 2013 for at finde en opbremsning af samme størrelse som den, som det globale pc-marked lige nu gennemgår.

Ifølge Counterpoint skyldes nedgangen primært nedlukningerne af Shanghai og Kunshan i Kina, som har ramt pc-producenternes supply chain hårdt.

Hertil kommer uro og turbulens som krigen i Ukraine, inflation og lignende, som har fået mange virksomheder til at holde igen med deres investeringer i ny hardware.

Ifølge Counterpoint har tilbagegangen i pc-salget især været stor i USA og EU, der har oplevet ‘relativt stor’ tilbagegang på to-cifrede procent-tal.

HP hårdest ramt

Ser vi på de enkelte pc-producenterne, er HP ramt af den største tilbagegang. Ifølge Counterpoint er HP’s pc-salg faldet med 27 procent i andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Acer er faldet med 14,8 procent, mens Apples globale computersalg er dykket med hele 20 procent i forhold til andet kvartal i fjor.

Asus’ salg er faldet med 7,7 procent, mens Dell er kommet mest helskindet gennem kvartaleer af de store producenter med et fald på fem procent.