Danske dagblade frikender ny link-database

En ny nyhedstjeneste fra Eniro søger og linker direkte til danske medier, og det må den godt, mener Danske Dagblades Forening. Tidligere fik foreningen lukket Newsbooster, der opererede med dybe links. Den nye tjeneste får blot et vågent øje.

Danske Dagblades Forening, DDF, frikender blankt internetportalen Eniros nye tjeneste, der stikker snablen ned i de danske medier efter nyheder og linker direkte til dem.

Det sker, selv om tjenesten umiddelbart har masser tilfælles med Newsbooster, der måtte lukke efter en retssag kørt af netop DDF.

- Så vidt jeg kan bedømme, er der tale om to vidt forskellige tjenester. På nuværende tidspunkt ser vi tiden lidt an. Der er ikke nogen grund til at jage spøgelser, siger Holger Rosendal, der er chefjurist hos DDF.

Danske Dagblades Forening fik i 2003 sørget for, at Newsbooster lukkede og slukkede, fordi tjenesten brugte dybe links til at formidle nyheder, som andre medier havde skrevet.

Nyhedstjenesten på Eniro består af en søgefunktion, der søger i en række af de største danske nyhedsmedier. Resultaterne linker direkte videre til de enkelte mediers sider.

Dybe links er ok

Holger Rosendal mener ikke, at der umiddelbart er nogen grund til at gå efter Eniro på nuværende tidspunkt.

- Newsbooster var en tjeneste, hvor brugerne selv skabte systematikken og for eksempel kunne få søgeresultater tilsendt. Eniro-tjenesten er simpelthen et søgefelt a la Google, hvor du selv taster ind. Men vi holder selvfølgelig øje med, hvordan den udvikler sig, uddyber Holger Rosendal.

Han mener ikke, at der er tale om en kovending fra DDF's side.

- Vi har samme holdning som tidligere. Dybe links har deres berettigelse i journalistikken, når der er tale om enkeltstående tilfælde, siger Holger Rosendal.

Holger Rosendal understreger, at DDF aldrig har haft noget mod dybe links som sådan. Foreningen har blot reageret i de tilfælde, hvor websider for eksempel har levet af andres indhold, og de reaktioner har fået ryddet op i markedet, mener Holger Rosendal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere