Danske dagblade frikender ny link-database

En ny nyhedstjeneste fra Eniro søger og linker direkte til danske medier, og det må den godt, mener Danske Dagblades Forening. Tidligere fik foreningen lukket Newsbooster, der opererede med dybe links. Den nye tjeneste får blot et vågent øje.

Danske Dagblades Forening, DDF, frikender blankt internetportalen Eniros nye tjeneste, der stikker snablen ned i de danske medier efter nyheder og linker direkte til dem.

Det sker, selv om tjenesten umiddelbart har masser tilfælles med Newsbooster, der måtte lukke efter en retssag kørt af netop DDF.

- Så vidt jeg kan bedømme, er der tale om to vidt forskellige tjenester. På nuværende tidspunkt ser vi tiden lidt an. Der er ikke nogen grund til at jage spøgelser, siger Holger Rosendal, der er chefjurist hos DDF.

Danske Dagblades Forening fik i 2003 sørget for, at Newsbooster lukkede og slukkede, fordi tjenesten brugte dybe links til at formidle nyheder, som andre medier havde skrevet.

Nyhedstjenesten på Eniro består af en søgefunktion, der søger i en række af de største danske nyhedsmedier. Resultaterne linker direkte videre til de enkelte mediers sider.

Dybe links er ok
Holger Rosendal mener ikke, at der umiddelbart er nogen grund til at gå efter Eniro på nuværende tidspunkt.

- Newsbooster var en tjeneste, hvor brugerne selv skabte systematikken og for eksempel kunne få søgeresultater tilsendt. Eniro-tjenesten er simpelthen et søgefelt a la Google, hvor du selv taster ind. Men vi holder selvfølgelig øje med, hvordan den udvikler sig, uddyber Holger Rosendal.

Han mener ikke, at der er tale om en kovending fra DDF's side.

- Vi har samme holdning som tidligere. Dybe links har deres berettigelse i journalistikken, når der er tale om enkeltstående tilfælde, siger Holger Rosendal.

Holger Rosendal understreger, at DDF aldrig har haft noget mod dybe links som sådan. Foreningen har blot reageret i de tilfælde, hvor websider for eksempel har levet af andres indhold, og de reaktioner har fået ryddet op i markedet, mener Holger Rosendal.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.