Danske Nettest sat til salg for 1,1 mia.

Investeringsfonden Axcel købte Nettest for en krone for et år siden, men forventer nu at hente mindst 1,1 milliard kroner ved et salg af selskabet. Nettest udvikler software til overvågning af mobilnet og sidder på en fjerdedel af verdensmarkedet.

Brøndby-selskabet Nettest er sat til salg af sin ejer, investeringsfonden Axcel. Kilder vurderer prisen til at være mellem 1,1 og 1,5 milliarder kroner, skriver dagbladet Børsen.

Axcel har dermed droppet planerne om at børsnotere Nettest.

Investeringsfonden købte Nettest af GN Store Nord for en krone for to år siden, da Nettest var hovedårsagen til, at GN Store Nord tabte over ni milliarder kroner.

Forretningen vendt rundt
I mellemtiden har Nettest imidlertid vendt forretningen totalt rundt, og i 2003 blev det således til et overskud på 50 millioner kroner.

Nettest udvikler software til overvågning af mobilnet, og selskabet sidder på en fjerdedel af verdensmarkedet.

Ifølge Børsen skal salget af Nettest finde sted i første halvdel af 2005.

Axcel-direktør Chr. Frigast ønsker ikke at bekræfte Børsens oplysninger.

- Vi kommenterer ikke forhold i konkrete virksomheder. Som investor har vi en mellemlang ejerhorisont, og det gælder for alle Axcel-virksomheder, at vi periodisk diskuterer det langsigtede ejerskab med ledelse og medaktionærer, siger han til Børsen.

Også GN Store Nord kan komme til at tjene på et eventuelt salg af Nettest.

Selskabet har sikret sig en del af gevinsten, hvis Nettest kommer til at tjene mange penge og eventuelt bliver solgt med gevinst. Ifølge Børsen er aktieanalytikere dog ikke i stand til at beregne fortjenesten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.