Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Nu bliver PlayStation 5 dyrere: Sony presser priserne op med 13 procent

Inflationen har også ramt Sonys gaming-konsoller. Varsler prisstigninger på op til 13 procent.

Det ikke kun el, smør og benzin der bliver dyrere dette efterår. En eventuel PlayStation-spillekonsol under juletræet kan blive op til 13 procent dyrere at anskaffe.

Elektronikgiganten Sony varsler, at selskabets populære PlayStation 5-serie står overfor en række prisstigninger, der rammer en stribe globale markeder, heriblandt den europæiske.

I eurozonen hæves priserne fra 399,99 til 449,99 euro for den billigste PS5 Digital Edition, mens prisen for topmodellen med Blu-ray drev stiger fra 499,99 til 549,99 euro.

De danske prisstigninger er ikke oplyst endnu, men kan forventes at være sammenlignelige med eurozonens priser. Omsat til danske kroner svarer de nye priser til 4.090 og 3.718 danske kroner for henholdsvis PS5 og PS5 Digital Edition.

Sony meddeler, at prisstigningerne kommer som følge af høje inflationsrater samt forsyningsvanskeligheder

”Den globale økonomiske situtation er en udfordring, som mange jer utvivlsomt mærker. Vi ser høje inflationsrater og ugunstige kursudviklinger presse forbrugere og mange industrier. Disse udfordrende økonomiske omstændigheder gør, at Sony nu træffer den svære beslutning at hæve den vejledende pris på PlayStation 5 i udvalgte markeder på tværs af Europa, Mellemøsten, Afrika, Asien, Sydamerika samt Canada,” lyder det i meldingen fra den japanske elektronikgigant.

PlayStation 5 har siden sin lancering været udsat for forskellige prispres, der har presset spillekonsolens pris op og langt over Sonys vejledende priser.

Ved lanceringen gjorde yderst begrænsede mængder af konsollen det svært overhovedet at skaffe begge PS5-modeller.

Siden har corona-pandemien, hjemsendelser og svigtende forsyningskæder også presset efterspørgslen op og udbuddet ned, med store prisstigninger til følge.

Dagsprisen på PlayStation 5 ligger i dag på omkring 6.000 kroner hos de forhandlere, der har konsollen på lager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere






CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital