Artikel top billede

Nu bliver PlayStation 5 dyrere: Sony presser priserne op med 13 procent

Inflationen har også ramt Sonys gaming-konsoller. Varsler prisstigninger på op til 13 procent.

Det ikke kun el, smør og benzin der bliver dyrere dette efterår. En eventuel PlayStation-spillekonsol under juletræet kan blive op til 13 procent dyrere at anskaffe.

Elektronikgiganten Sony varsler, at selskabets populære PlayStation 5-serie står overfor en række prisstigninger, der rammer en stribe globale markeder, heriblandt den europæiske.

I eurozonen hæves priserne fra 399,99 til 449,99 euro for den billigste PS5 Digital Edition, mens prisen for topmodellen med Blu-ray drev stiger fra 499,99 til 549,99 euro.

De danske prisstigninger er ikke oplyst endnu, men kan forventes at være sammenlignelige med eurozonens priser. Omsat til danske kroner svarer de nye priser til 4.090 og 3.718 danske kroner for henholdsvis PS5 og PS5 Digital Edition.

Sony meddeler, at prisstigningerne kommer som følge af høje inflationsrater samt forsyningsvanskeligheder

”Den globale økonomiske situtation er en udfordring, som mange jer utvivlsomt mærker. Vi ser høje inflationsrater og ugunstige kursudviklinger presse forbrugere og mange industrier. Disse udfordrende økonomiske omstændigheder gør, at Sony nu træffer den svære beslutning at hæve den vejledende pris på PlayStation 5 i udvalgte markeder på tværs af Europa, Mellemøsten, Afrika, Asien, Sydamerika samt Canada,” lyder det i meldingen fra den japanske elektronikgigant.

PlayStation 5 har siden sin lancering været udsat for forskellige prispres, der har presset spillekonsolens pris op og langt over Sonys vejledende priser.

Ved lanceringen gjorde yderst begrænsede mængder af konsollen det svært overhovedet at skaffe begge PS5-modeller.

Siden har corona-pandemien, hjemsendelser og svigtende forsyningskæder også presset efterspørgslen op og udbuddet ned, med store prisstigninger til følge.

Dagsprisen på PlayStation 5 ligger i dag på omkring 6.000 kroner hos de forhandlere, der har konsollen på lager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere