Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Datatilsynet: Danske skoler har grønt lys til tage billeder af skolebørn uden forældrenes samtykke

Danske skoler må godt tage og bringe billeder af skolebørn i Aula uden at forældrene specifikt har givet samtykke, konkluderer Datatilsynet.

Danske skoler må godt tage og bringe billeder af skolebørn i det fælles skolesystem Aula, uden at forældrene har givet specifikt samtykke og tilladelse til, at der bliver taget billeder.

Sådan lyder konklusionen fra Datatilsynet, som har modtaget en række henvendelser fra blandt andet forældre, fordi en ændring er på vej i Aula, som fjerner netop samtykke-delen.

Datatilsynet fastslår, at skolerne har lov til at tage og bringe billeder af børnene - hvis altså, at de pågældende billeder har det, som Datatilsynet kalder for ‘sagligt formål.’

“Og det skan man som udgangspunkt forvente som forældrer,” konkluderer tilsynet.

Det betyder dog ikke, at skolerne bare kan knipse løs af ungerne, gemme billederne og dele dem vidt og bredt.

For at have et ‘sagligt formål’ skal billederne nemlig være relevante, og der skal opsættes tidsfrister for sletning af dem.

Datatilsynet peger desuden på, at lærerne alene må tage billeder af børnene på skolernes udstyr - og altså ikke med deres private telefoner.

Desuden må der ikke tages billeder, der udstiller børn eller lærere i pinagtige situationer og andre uhensigtsmæssige forhold.

Og så ‘bør’ skolerne altid være lydhøre overfor eventuelle ønsker fra forældre om at få fjernet eventuelle billeder med deres småfolk på, hedder det.