Artikel top billede

Invitationen til Apples næste event lægger op til at der dér vil (Foto: Apple)

Bliv klogere på Apples ambitiøse ’Reality’ AR/VR headset

Flere og flere indicer peger på, hvad Apples længe rygtede headset bliver for en størrelse.

Apples længe rygtede headset, der skulle give adgang til virtuelle verdener og en digitalt augmenteret virkelighed, begynder at tage form.

Mens spredte rygter har indikeret, hvad der kan forventes af headsettet, og hvornår vi kan få det, tager Apple nu et konkret skridt ved at sikre sig rettighederne til, hvad der stor sandsynlighed bliver navnet på Apples nye produktgruppe, skriver Bloomberg.

Navnet er ’Reality’.

Headsettet som skulle brillere til både AR (Augmented Reality) og VR (Virtual Reality) opgaver, vil dele ’Reality’ brandet med både produkter, komponenter og software, skriver finansmediet Bloomberg.

Apple har således sikret sig rettighederne til produktnavne som ’Reality One’, ’Reality Pro’ samt en ’Reality Processor’. Det vil med al sandsynlighed svare til et almindeligt headset i One-versionen, en dyrere, mere avanceret pendant i ’Pro’-versionen

Det flugter med henvisningerne til et nyt Apple styresystem, døbt RealityOS, som er dukket op i Apple software helt tilbage i maj måned.

Dyrt og ambitiøst

Apples kommende headset har siden allerførste svirren fra rygtemøllen været omtalt som en dyr og avanceret enhed, som skulle overbyde selv markedets førende AR/VR headsets.

Alene den regnekraft, der tilbydes vil stå mål med det, der findes i stærke maskiner, hvor en afart af Apples i forvejen bomstærke M2-processor skulle være i spil.

Selvom Apples synes at have to versioner, ’One’ og ’Pro’, af sit kommende headset i støbeskeen, er det ikke sikkert at de alle kommer i samme ombæring.

Ifølge Apple-analytiker med tætte bånd til Apples forsyningskæder, Ming-Chi Kuo, skal der regnes med at slippes mellem 2.000 og 2.500 amerikanske dollar for at få fingre i et af de første headsets.

Han spår samtidig, at headsettet allerede kan få debut i januar 2023.

Bred lancering

Apples nyligt sikrerede varemærket er ikke forbeholdt det amerikanske marked, men er også at finde i en række lokaliteter, heriblandt EU-landende og Danmark, Storbritannien, Canada, Australien, New Zealand, Saudi Arabien samt Costa Rica og Uruguay.

Det kan indikere, at Apple om ikke har planer om også at gøre sig gældende i de markeder.

Hvad Apple i sidst ende vil byde på, kan der allerede blive løftet noget af sløret på allerede 7. september, hvor selskabet forventes at præsentere sin kommende iPhone 14 kollektion, men hvor den store opmærksomhed også kan anvendes til at fokusere på Apple nye produktkategori.