Artikel top billede

Kinesisk tech-gigant køber sig vej ind i Europa: Overtager selskabet bag Star Wars spillene

En ny spilgigant buldrer ind på det europæiske marked.

En ny kinesisk tech-gigant rykker ind i Europa med sit opkøb af den franske spiludvikler Quantic Dream, som blandt andet har en stribe populære Star Wars på cv’et.

Køberen er den kinesiske mastodont NetEase, som efter strenge stramninger på det kinesiske spilmarked søger nye markeder at gøre sig gældende på.

Ud over det franske opkøb har selskabet igennem det seneste år investeret i både amerikanske og japanske spiludviklingsmiljøer, skriver finansmediet CNBC.

Til mediet fortæller selskabets vicepræsident, Hu Zhipeng, at man stiller efter af øge omsætningen udenfor Kina til at udgøre 50 procent af den samlede omsætning mod 10 procent i 2021.

NetEase fokuserer primært på spil til pc- og mobilplatforme, som igennem lang tid har været uhyre populære i hjemlandet Kina.

Ny lovgivning, der blandt andet begrænser kinesiske unge til maksimalt tre timers ugentlig spilletid, udfordrer den kinesiske spilindustri, der tæller giganter som NetEase og rivalen Tencent.

Med opkøbet overtager NetEase udviklingen af det næste Star Wars spil i rækken, den kommende spiltitel ’Star Wars Eclipse. NetEase har i forvejen udgivet en stribe spil baseret på de populære Lord of the Rings og Harry Potter universer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere