Artikel top billede

Kinesisk tech-gigant køber sig vej ind i Europa: Overtager selskabet bag Star Wars spillene

En ny spilgigant buldrer ind på det europæiske marked.

En ny kinesisk tech-gigant rykker ind i Europa med sit opkøb af den franske spiludvikler Quantic Dream, som blandt andet har en stribe populære Star Wars på cv’et.

Køberen er den kinesiske mastodont NetEase, som efter strenge stramninger på det kinesiske spilmarked søger nye markeder at gøre sig gældende på.

Ud over det franske opkøb har selskabet igennem det seneste år investeret i både amerikanske og japanske spiludviklingsmiljøer, skriver finansmediet CNBC.

Til mediet fortæller selskabets vicepræsident, Hu Zhipeng, at man stiller efter af øge omsætningen udenfor Kina til at udgøre 50 procent af den samlede omsætning mod 10 procent i 2021.

NetEase fokuserer primært på spil til pc- og mobilplatforme, som igennem lang tid har været uhyre populære i hjemlandet Kina.

Ny lovgivning, der blandt andet begrænser kinesiske unge til maksimalt tre timers ugentlig spilletid, udfordrer den kinesiske spilindustri, der tæller giganter som NetEase og rivalen Tencent.

Med opkøbet overtager NetEase udviklingen af det næste Star Wars spil i rækken, den kommende spiltitel ’Star Wars Eclipse. NetEase har i forvejen udgivet en stribe spil baseret på de populære Lord of the Rings og Harry Potter universer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital