Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kinesiske tech-giganter afværger afnotering de amerikanske børser / TV2 hæver streaming-priserne for abonnenter / Amazons opkøb af e-sundhedsplatform kulegraves af myndighederne

Morgen-briefing: Kinesiske tech-giganter afværger afnotering de amerikanske børser / TV2 hæver streaming-priserne for abonnenter / Amazons opkøb af e-sundhedsplatform kulegraves af myndighederne

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 5. september.

Med dagens nyhedskondensat og stærk morgenkaffe ved sin side er briefing-bestyrer Niels de Boissezon.

Kinesiske tech-giganter afværger afnotering de amerikanske børser

USA og Kina tager afgørende skridt for at afværge en potentiel afnotering af kinesiske tech-giganter aktier fra de amerikanske børser.

Det fremgår efter at den amerikanske revisions- og tilsynsmyndighed ’Public Company Accounting Oversight Board’ har fået adgang til at revidere ethvert krævet dokument, ved de tilsvarende myndigheder, når de ankommer til Hong Kong i midten af september.

Det skriver finansmediet CNBC.

Sker besøget ikke som planlagt vil det øge de seneste års pres for at få afnoteret kinesiske tech-giganter såsom cloud- og nethandelsgiganten Alibaba fra de amerikanske børser. Afnoteringen skulle blandt andet foregå på grund af netop manglende revisionsmuligheder, lyder det.

I august tog PCAOB og den kinesiske pendant et vigtigt skridt i harmoniseringen af forholdene, ved at underskrive en samarbejdsaftale, der lader amerikanske tilsynsmyndigheder foretage kontroller indenfor Kinas grænser.

Tilsynsbesøget kræver uhindret adgang og fuld kooperation, når de besøger Kina, hvilket ikke er givet, vurderer analytikere ifølge mediet.

TV2 hæver streaming-priserne for abonnenter

Det vil blive dyrere at streame for eksisterende TV2 Play-brugere, som varsles 20 kroner højere priser per måned.

Det fremgår af en besked, som TV2 sender ud til sine brugere.

Heraf fremgår det at prisstigningerne træder i kraft til oktober og vil løbe op i 20 kroner per måned. Hermed vil et 139 kroners abonnement løb op i 159 kroner per måned.

Prisstigningen sker forud for herrelandsholdet i fodbolds kampe til FIFA VM 2022.

TV2 indførte en lignende prisstigning i foråret 2022 for nye kunder nogle uger forud før den store cykelbegivenhed Tour de France 2022 trillede i gang med tre danske etaper.

Amazons opkøb af e-sundhedsplatform kulegraves af myndighederne

Det amerikanske finanstilsyn, Finance and Trade Commission, kaldet FTC vil gå Amazons opkøb af e-sundhedsplatformen ’One Medical’ i sømmene.

Begge parter er blevet bedt om at levere yderligere informationer til myndigheden til en nærmere granskning inden handlen kan godkendes, skriver CBS News.

Amazon har budt i alt 3,9 milliarder dollar for One Medical i et træk, der vil styrke e-handelsgigantens indgang på det store amerikanske sundhedsmarked.

Norlys-chef er ny bestyrelsesformand hos Mjølner Informatics

Software-virksomheden Mjølner Informatics får ny bestyrelsesformand i Niels Duedahl.

Den nye frontfigur er samtidig administrerende direktør ved fiber- og Energiselskabet Norlys, som for fire måneder siden opkøbte det Aarhusianske selskab.

Dengang lød målsætningen fra Niels Duedahl at opkøbet skulle ’løfte Norlys’ digitale kapaciteter, for at styrke selskabernes respektive forretningsområder’.

Mjølner Informatics har base i Aarhus og København og tæller i dag 130 medarbejdere.