IBM indgår milliardkontrakt med A.P. Møller

I forlængelse af sin overtagelse af DMdata og Mærsk Data har IBM tegnet nye kontrakter til mere end fem milliarder kroner med Danske Bank og A.P. Møller. IBM vil ikke løfte sløret for, hvor meget hver af de to virksomheder betaler af milliardkontrakten.

IBM har tegnet en outsourcingkontrakt til en værdi af knap seks milliarder kroner med DM Data og Mærsk Datas tidligere ejere, Danske Bank og A.P. Møller.

Kontrakten kommer efter, at IBM i august overtog de to selskaber i et køb til mellem 3,5 og fem milliarder kroner. I sidste uge blev opkøbet godkendt af EU?s konkurrencemyndigheder.

? De nye kontrakter er vel at mærke oven i de allerede eksisterende kontrakter, siger Anders Lund Rendtorff, kommunikationschef, IBM Danmark.

330 nye IBM-ansatte
IBM overtog også 330 medarbejdere fra Danske Bank. Først nu er alle formalia omkring overflyttelsen i orden, og de 330 nye ansatte har første arbejdsdag hos IBM i dag.

? Den aftale, som vi nu har indgået, giver os direkte adgang til at udnytte IBM?s kompetencer og produkter og services. Aftalen vil derfor også gøre det muligt for os at reagere hurtigt på nye forretningsmuligheder og udfordringer i branchen, udtaler ordførende direktør Peter Straarup, Danske Bank.

IBM afviser at oplyse, hvordan den store kontrakt, der løber over 10 år, er fordelt værdimæssigt mellem Danske Bank og A.P. Møller.

Udover at sikre IBM nye outsourcingkontrakter introducerer overtagelsen af Mærsk Data IBM til et helt nyt forretningsområde - it-drift i shippingbranchen.

Mærsk Data Gruppen er ligeledes kendetegnet ved stærke kompetencer inden for den offentlige sektor, sundhedssektoren samt inden for fødevarer og landbrug.

Mulighed i multimilliardklassen
Her hjælper Mærsk Data-konsulenter kunder som eksempelvis havnene i de amerikanske delstater New York og New Jersey med at effektivisere losning og lastning af containere ved hjælp af it.

Dominique Cerutti, chef for IBM global Services, i Europa, Mellemøsten og Afrika, siger i en pressemeddelelse, at IBM allerede leverer lignende tjenester til luftfartsbranchen, men at et nøgleelement i overtagelsen af Mærsk Data var at "udvide vores ydelser til en anden branche" ved at overtage Mærsk Datas konsulentekspertise.

Cerutti siger videre, at it-drift inden for transportbranchen udgør en "mulighed i multimilliardklassen".

Konkurrenten er væk
IBM's vision er, at shippingfirmaer, der hidtil har været modvillige overfor at hyre Mærsk Data som it-leverandør, fordi selskabet var ejet af en konkurrent, nu vil have det fint med at hyre det IBM-ejede Mærsk Data.

? Vi har et godt og veletableret samarbejde med IBM og er derfor helt klar over, hvad de er i stand til at levere, udtaler Jess Søderberg, skibsreder i A.P. Møller ? Mærsk.

Med købet af DM Data og Mærsk Data sikrede IBM sig en samlet omsætning på it-service på omkring seks milliarder kroner herhjemme og en markedsandel på det danske marked på omkring 30 procent.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.