IBM indgår milliardkontrakt med A.P. Møller

I forlængelse af sin overtagelse af DMdata og Mærsk Data har IBM tegnet nye kontrakter til mere end fem milliarder kroner med Danske Bank og A.P. Møller. IBM vil ikke løfte sløret for, hvor meget hver af de to virksomheder betaler af milliardkontrakten.

IBM har tegnet en outsourcingkontrakt til en værdi af knap seks milliarder kroner med DM Data og Mærsk Datas tidligere ejere, Danske Bank og A.P. Møller.

Kontrakten kommer efter, at IBM i august overtog de to selskaber i et køb til mellem 3,5 og fem milliarder kroner. I sidste uge blev opkøbet godkendt af EU?s konkurrencemyndigheder.

? De nye kontrakter er vel at mærke oven i de allerede eksisterende kontrakter, siger Anders Lund Rendtorff, kommunikationschef, IBM Danmark.

330 nye IBM-ansatte
IBM overtog også 330 medarbejdere fra Danske Bank. Først nu er alle formalia omkring overflyttelsen i orden, og de 330 nye ansatte har første arbejdsdag hos IBM i dag.

? Den aftale, som vi nu har indgået, giver os direkte adgang til at udnytte IBM?s kompetencer og produkter og services. Aftalen vil derfor også gøre det muligt for os at reagere hurtigt på nye forretningsmuligheder og udfordringer i branchen, udtaler ordførende direktør Peter Straarup, Danske Bank.

IBM afviser at oplyse, hvordan den store kontrakt, der løber over 10 år, er fordelt værdimæssigt mellem Danske Bank og A.P. Møller.

Udover at sikre IBM nye outsourcingkontrakter introducerer overtagelsen af Mærsk Data IBM til et helt nyt forretningsområde - it-drift i shippingbranchen.

Mærsk Data Gruppen er ligeledes kendetegnet ved stærke kompetencer inden for den offentlige sektor, sundhedssektoren samt inden for fødevarer og landbrug.

Mulighed i multimilliardklassen
Her hjælper Mærsk Data-konsulenter kunder som eksempelvis havnene i de amerikanske delstater New York og New Jersey med at effektivisere losning og lastning af containere ved hjælp af it.

Dominique Cerutti, chef for IBM global Services, i Europa, Mellemøsten og Afrika, siger i en pressemeddelelse, at IBM allerede leverer lignende tjenester til luftfartsbranchen, men at et nøgleelement i overtagelsen af Mærsk Data var at "udvide vores ydelser til en anden branche" ved at overtage Mærsk Datas konsulentekspertise.

Cerutti siger videre, at it-drift inden for transportbranchen udgør en "mulighed i multimilliardklassen".

Konkurrenten er væk
IBM's vision er, at shippingfirmaer, der hidtil har været modvillige overfor at hyre Mærsk Data som it-leverandør, fordi selskabet var ejet af en konkurrent, nu vil have det fint med at hyre det IBM-ejede Mærsk Data.

? Vi har et godt og veletableret samarbejde med IBM og er derfor helt klar over, hvad de er i stand til at levere, udtaler Jess Søderberg, skibsreder i A.P. Møller ? Mærsk.

Med købet af DM Data og Mærsk Data sikrede IBM sig en samlet omsætning på it-service på omkring seks milliarder kroner herhjemme og en markedsandel på det danske marked på omkring 30 procent.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.