IBM indgår milliardkontrakt med A.P. Møller

I forlængelse af sin overtagelse af DMdata og Mærsk Data har IBM tegnet nye kontrakter til mere end fem milliarder kroner med Danske Bank og A.P. Møller. IBM vil ikke løfte sløret for, hvor meget hver af de to virksomheder betaler af milliardkontrakten.

IBM har tegnet en outsourcingkontrakt til en værdi af knap seks milliarder kroner med DM Data og Mærsk Datas tidligere ejere, Danske Bank og A.P. Møller.

Kontrakten kommer efter, at IBM i august overtog de to selskaber i et køb til mellem 3,5 og fem milliarder kroner. I sidste uge blev opkøbet godkendt af EU?s konkurrencemyndigheder.

? De nye kontrakter er vel at mærke oven i de allerede eksisterende kontrakter, siger Anders Lund Rendtorff, kommunikationschef, IBM Danmark.

330 nye IBM-ansatte

IBM overtog også 330 medarbejdere fra Danske Bank. Først nu er alle formalia omkring overflyttelsen i orden, og de 330 nye ansatte har første arbejdsdag hos IBM i dag.

? Den aftale, som vi nu har indgået, giver os direkte adgang til at udnytte IBM?s kompetencer og produkter og services. Aftalen vil derfor også gøre det muligt for os at reagere hurtigt på nye forretningsmuligheder og udfordringer i branchen, udtaler ordførende direktør Peter Straarup, Danske Bank.

IBM afviser at oplyse, hvordan den store kontrakt, der løber over 10 år, er fordelt værdimæssigt mellem Danske Bank og A.P. Møller.

Udover at sikre IBM nye outsourcingkontrakter introducerer overtagelsen af Mærsk Data IBM til et helt nyt forretningsområde - it-drift i shippingbranchen.

Mærsk Data Gruppen er ligeledes kendetegnet ved stærke kompetencer inden for den offentlige sektor, sundhedssektoren samt inden for fødevarer og landbrug.

Mulighed i multimilliardklassen

Her hjælper Mærsk Data-konsulenter kunder som eksempelvis havnene i de amerikanske delstater New York og New Jersey med at effektivisere losning og lastning af containere ved hjælp af it.

Dominique Cerutti, chef for IBM global Services, i Europa, Mellemøsten og Afrika, siger i en pressemeddelelse, at IBM allerede leverer lignende tjenester til luftfartsbranchen, men at et nøgleelement i overtagelsen af Mærsk Data var at "udvide vores ydelser til en anden branche" ved at overtage Mærsk Datas konsulentekspertise.

Cerutti siger videre, at it-drift inden for transportbranchen udgør en "mulighed i multimilliardklassen".

Konkurrenten er væk

IBM's vision er, at shippingfirmaer, der hidtil har været modvillige overfor at hyre Mærsk Data som it-leverandør, fordi selskabet var ejet af en konkurrent, nu vil have det fint med at hyre det IBM-ejede Mærsk Data.

? Vi har et godt og veletableret samarbejde med IBM og er derfor helt klar over, hvad de er i stand til at levere, udtaler Jess Søderberg, skibsreder i A.P. Møller ? Mærsk.

Med købet af DM Data og Mærsk Data sikrede IBM sig en samlet omsætning på it-service på omkring seks milliarder kroner herhjemme og en markedsandel på det danske marked på omkring 30 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere