Artikel top billede

(Foto: Oracle/PR)

Oracle Database Service bliver tilgængelig for Microsoft Azure-kunder

To af de største spillere på cloud-markedet Microsoft og Oracle har nu indgået en systemintegration, hvor Azure-kunder får direkte adgang til Oracle-databaser.

Microsoft og Oracle har indgået et samarbejde, som giver kunder hos Microsoft Azure let adgang til Oracle-databaser.

Derved kan Azure-kunder nu tilgå og overvåge Oracle Database-services i Oracle Cloud Infrastruktur.

Brugere kan for eksempel migrere eller bygge nye applikationer på Azure og forbinde direkte til Oracle Database-services.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Tiltaget sker som et led i et mangeårigt samarbejde melemme Oracle og Microsoft.

"Der er en velkendt myte om, at det ikke er optimalt at afvikle applikationer på tværs af to skyer. Vi kan nu aflive den myte, da vi giver Oracle- og Microsoft-kunder mulighed for nemt at teste og demonstrere værdien af at kombinere Oracle-databaser med Azure-applikationer."

Sådan udtaler Clay Magouyrk, executive VP for Oracle Cloud Infrastructure i meddelelsen og fortsætter:

"Der er ikke behov for dybe færdigheder på nogen af vores platforme eller komplekse konfigurationer – alle kan bruge Azure Portal til at udnytte kraften i vores to skyer sammen."

Aftalen gør, at eksisterende Azure-kunder kan forbinde deres Azure-abonnement til deres tilsvarende Oracle Cloud Infrastrcrure (OCI)-bindingsaftale.

Services tilpasser automatisk alt nødvendigt at tilslutte de to cloud-miljøer, fremgår det.

Der vil ikke være meromkostning i forhold til trafikken mellem Azure og Oracle, men der vil være meromkostninger for den yderligere Azure eller Oracle-service, som kunderne benytter, som for eksempel Azure Synapse eller Oracle Autonomous Database.