Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU vil have cybersikkerheds-krav til smart-home grej – giver besparelser for 2.000 milliarder

En ny cybersikkerhedslov skal spare EU-borgerne for i cybersikkerheds-omkostninger for billioner.

Når et smart-køleskab eller et smart-termostat kommer ind over EU’s grænser, skal det leve op til en række it-sikkerhedskrav.

Ellers vanker der bøder og endda forbud.

Det er hensigten i et udkast til en ny cybersikkerhedslov for smart-enheder, som EU-kommissionen, er ved at udarbejde, ifølge nyhedsmediet Reuters.

Bag lovgivningen er en bekymring overfor det stigende antal cyber-angreb igennem den seneste årrække. Ved at gennemføre loven, kaldet ’Cyber Resilience Act’, vurderes det at det vil spare EU-borgere for 290 milliarder euro i omkostninger forbundet med cyber-angreb mod de 29 milliarder det vil koste at implementere loven.

Besparelsen på 261 milliarder euro, svarer til knap to billioner danske kroner.

Ifølge lovudkastet vil producenter fremover skulle redegøre for cybersikkerheds-risici ved deres produkter og tage fornødne forholdsregler og procedurer for at fjerne disse.

Samtidig vil virksomhederne have 24 timer til at indrapportere eventuelle brud til EU’s cybersikkerhedsmyndighed ENISA.

Efterleves reglerne ikke, vil EU kunne pålægge bøder på op til 15 millioner euro eller 2,5 procent af en virksomheds globale omsætning eller tvinge producenter til at fjerne eller tilbagekalde produkter fra markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere