Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU vil have cybersikkerheds-krav til smart-home grej – giver besparelser for 2.000 milliarder

En ny cybersikkerhedslov skal spare EU-borgerne for i cybersikkerheds-omkostninger for billioner.

Når et smart-køleskab eller et smart-termostat kommer ind over EU’s grænser, skal det leve op til en række it-sikkerhedskrav.

Ellers vanker der bøder og endda forbud.

Det er hensigten i et udkast til en ny cybersikkerhedslov for smart-enheder, som EU-kommissionen, er ved at udarbejde, ifølge nyhedsmediet Reuters.

Bag lovgivningen er en bekymring overfor det stigende antal cyber-angreb igennem den seneste årrække. Ved at gennemføre loven, kaldet ’Cyber Resilience Act’, vurderes det at det vil spare EU-borgere for 290 milliarder euro i omkostninger forbundet med cyber-angreb mod de 29 milliarder det vil koste at implementere loven.

Besparelsen på 261 milliarder euro, svarer til knap to billioner danske kroner.

Ifølge lovudkastet vil producenter fremover skulle redegøre for cybersikkerheds-risici ved deres produkter og tage fornødne forholdsregler og procedurer for at fjerne disse.

Samtidig vil virksomhederne have 24 timer til at indrapportere eventuelle brud til EU’s cybersikkerhedsmyndighed ENISA.

Efterleves reglerne ikke, vil EU kunne pålægge bøder på op til 15 millioner euro eller 2,5 procent af en virksomheds globale omsætning eller tvinge producenter til at fjerne eller tilbagekalde produkter fra markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital