Artikel top billede

(Foto: Photo by Benjamin Dada on Unsplash)

Disse punkter skal Google rette op på, hvis Helsingør og Aarhus igen skal kunne anvende Chromebooks i deres skoler

Datatilsynet har ophævet påbuddet mod Helsingør Kommune i mindst to måneder. Se her, hvad Helsingør skal få Google til for ikke at miste sine Chromebooks igen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se de ændringer, som Google skal indføre, hvis de danske kommuner skal have lov til at anvende Chromebooks.
904
4:45 min
Onsdag i denne uge faldt den fjerde afgørelse fra Datatilsynet i sagen om Helsingør Kommunes brug af Chromebook-programmer i folkeskolen.

Helsingør Kommune er nu nået til en erkendelse af, at de forhold, hvormed kommunen har behandlet skolebørns oplysninger, har været med for høj risiko eller direkte ulovlige.

Dermed har kommunen taget sløret fra øjnene, og det har Datatilsynet i en afgørelse 8. september belønnet med at ophæve sit påbud om brugen af Google Workspace og Google-programmet G-Suite.

[articlelink id="262197" layout="image" label="Det kan du læse mere om her: " title=""]

Men det er ikke uden betingelser.

For selv om kommunen nu kan begynde at rulle sine Chromebooks tilbage i folkeskolerne, så kan det hele tabes på gulvet om to måneder, hvis ikke Helsingør får sin leverandør med på de forandringer, det kræver, at der sker i leverandørkontrakten.

Leverandøren er Google, og betingelserne har været kendt siden Datatilsynet for næsten præcist et år siden, traf sin første afgørelse i dét, der siden er blevet kaldet Chromebook-sagen.


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital